"Karika koja nedostaje"
0
Fosil star 47 miliona godina
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve biva onako kako želi Allah s.v.t. Gospodar svega što vidimo i nevidimo! Poslanici su bili iskušavani najtežim iskušenjima, od neimaštine itd. čemu frka o nemirna dušo? Kad se sve sumira skonta se da je sve \"dobro i loše\" iskušenje za sve nas...ispit za našu slobodnu volju koja je poput klupka isprepletena sa determinacijom Onoga koji sve zna! Smrt nije ništa drugo do početak novog života, a ovaj život je ispit svima nama i ostalim svjetovima koji svi rade za Allaha s.v.t. svjesno ili nesvjesno opet željom Allaha s.v.t. koji će nas pustiti da radimo ono za šta smo stvoreni.
pitanje za vjernike: Kako mozete vjerovati u Allaha, Isusa, ovoga-onoga kada 34.000 (tridesetcetri hiljade DJECE) umre dnevno od gladi, opakih bolesti i slicno. Taj vas Bog je jako dobar vidim. Vama je dobro, imate sta pojesti i popiti i lako vam je vjerovati. I meni je dobro(imam sta pojesti i popiti) ali ne mogu sebi dozvoliti da nasjedam na bajke na koje vi nasjedate!!!
Pogledajte sliku na http://www.google.com :D Izgleda da ce nam ukinuti religije :)
A koliko vjernici mogu biti moralni, najbolje nam dokazuju primjeri inkvizicije, kojekakvih kardinala tipa Alojzije Stepinac, svecenika i hodza koji seksualno iskoristavaju djecu, popova koji blagosiljaju topove, islamskih radikalista koji raznose sebe i jos 50-ak ljudi u ime religije, itd itd.
Cinjenica je da ovaj sa-x citaju i komentarisu polupismeni ljudi, par izuzetaka...
Evolucija nije vjera nego fakta, teorija evolucije zasniva se na dobro utvdenim cinjenicama. Na osnovi te teorije umjetnom selekcijom, covjek svakodnevno prilagoduje domace zivotinje i biljke. Biljke da daju bolje prinose, a zivotinje da proizvode kvalitetnije proizvode. Jednostavno ne razmnozavas kravu koja daje malo mlijeka. Svaki normalan covjek zeli da zivi vjecno, to jest da nastavi nekom formom zivota i poslije smrti. To mnogi koriste da drugome prodaju macka u vreci. Zivot poslije smrti je neraelan, u formi koju propovjedaju Sto se tice religije i normalnog ponasanja, logicno je da se svaki pametan covjek ponasa normalno. Zbog cega, zato sto nenormalno ponasanje pojedinca dovodi do reakcije drustva, danas se ti slucjevi rijesavaju sudski, prije su se rijesavali oko za oko zub za zub. Mozes se izivljavati na drugima, sve dok ne naletis na jaceg, pa platis glavom. U interesu svakog pojedinca je da ne bude kaznjen od drustva. Cista logika, za te stvari ne treba biti vjernik
Moa, Ti si životinja , ne samo tvoj djed.Svako drugačije razmišljanje je samo zatvaranje očiju pred činjenicama.
Ja nisam nastao od majmuna :) ... Ako uzmete sastav zemlje i covjeka naci ce se zamisli ti to ista kolicina minerala, vode..... MOJ DJED NIJE BIO ZIVOTINJA
sreca pa religija postoji, samo zbog budala kao sto je \"vjernik\"
imam i ja moral a nisam vjernik. ne kradem, ne lazem, ne diram druge, (pogotovo ne zbog religije, sto vi vjernici i \"moralisti\" cesto znate raditi). pomazem drugima kad su u nevolji, bez obzira ko su i sta su. ne sjecem nikoga sjekirama po ulici niti bi mi nesto slicno ikad palo na pamet. ne treba mi religija da bih imao zdrav i moralan zivot. moralne norme su urodjene kod svakog covjeka, a koliko ih se pridrzava je stvar vaspitanja i odrastanja.
Sjekirom bih sada po ulici kasapio ljude da nisam vjernik.Fala dragom Allahu da zbog religije imam moral , samo me to spriječava da vam se svima naje.em mame.
poslije ovog otkrica je zrelo vrijeme da se UKINU RELIGIJE. Hajde reise, budi prvi pa ce i papa mozda za tobom........ proglasi fajront.
stvarno vala ovi darvinisti... cuj postali od majmuna, nastali iz prasine, kakve samo gluposti... treba postovati PRAVE dokaze iz proslih nam stoljeca, koji tvrde da nas je po svom liku napravio nevidljivi cikica koji je toliko dobar i pravedan i koji nas toliko voli da je spreman da nas baci u vjecni oganj ako ne slusamo, iako nam je on vec poslao toliko objava da ni on vise ne zna koja je prava i ciji je u cijoj! ako cemo realno, jednostavna logika se ne moze primjeniti na evoluciju ali ni na kreacionizam. bas kao sto nekome spontani nastanak djeluje nevjerovatno ili cak glupo, tako nekome drugom teorija po kojoj nas je neki cikica stvorio iz razonode djeluje jos smjesnije i gluplje! pogotovo kad se postavi pitanje: ko je stvorio cikicu? ako nije niko i ako je on vjecan i beskonacan, onda se ta ista teorija moze primjeniti na evoluciju i nastanak svemira. eto, i svemir je vjecan i beskonacan, znaci ima dovoljno vremena da se odigraju sve moguce kombinacije.
Kako ste samo zatucani i jedni i drugi :))) Neko ima misljenje koje se ne podudara sa mojim i sad cu omalovazavati i vrijedjati. Dajte malo kulture unesite ovdje.
Konsterniran sam vasim ekskluzivitetom posvecenom sedmom stoljecu. Ipak su plagijati asikovali i sa ranijim vremenskim periodima. Npr. da je svinja necista zivotinja znalo se i hiljadu godina ranije. Samo se jos nije znalo da se svinjski organi mogu transplantirati u ljudsko tijelo.