Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrhunski snimak, prejako :)
Animacije su čudo.
Kako je cudno ovo sunce. Isto neki Atom koji je pun neke energije.
Zasto se ovdje okrece suprotno?????????????
Da je i mene kad u zivotu ovo sunce obasjalo sad bi brcko noge u dzakuziju i jeo teletinu ispod saca. Ali hvala Bogu zadovoljan sam i sa serpom graha.
Zašto Sunce na Zemlji deluje žuto ali ustvari je "bijele boje"? Atmosfera prelama svjetlost i uklanja svjetlost kraćih talasnih dužina – plavu i ljubičastu. Kada uklonite te boje iz spektra svjetlosti koja dospijeva sa Sunca, ona djeluje žuto. Međutim, kada biste mogli da putujete u svemir i nama najbližu zvijezdu posmatrate bez atmosferskog filtera, ona bi sijala potpuno bijelo.
@Savjetnik3 Sa stanovista gledanja zemljana jeste svrstana u kategoriju zutih patuljaka, jer ljudi neke stvari u nauci percipiraju onako kako oni vide bez obzira na cinjenice sto je i korektno barem u ovom slucaju, i dalje stoji cinjenica da ako bi se priblizilis Suncu na nevjerovatno kratku udaljenost zaslijepila bi nas njena "bjelina" brze nego sto bi isparili...