Prenos informacija na Zemlju
0
Članovi posade MSS-a vrše eksperiment
Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U kolikoj mjeri bi svjetlost Sunca umanjila efikasnost takvih komunikacija danju, a naročito u periodima kada se Sunce nalazi približno u istoj zoni vidljivosti kosmičkog broda sa aspekta posmatrača na površini Zemlje ? Kakvu bih ja imao korist (kao i ostali korisnici Interneta) od takvih tehnologija ? Hoće li takvi eksperimenti pomoći da Internet bude jeftiniji ? Kakvu bi korist od toga imali najsiromašniji stanovnici planete ?
Dugotrajna laserska komunikacija na talasnim dužinama vidljivim ljudskom oku (kao primjerice 550 nanometara - zeleno svjetlo) na osovini zemlja-svemir bila bi najefikasnija ako bi se prvenstveno koristila u zonama minimalne vjerovatnoće pojavljivanja oblaka ili magle. Ali takve oblasti na planeti su slabo ili nikako naseljene, pa bi morale biti povezane sa ljudskim naseobinama recimo optičkim kablovima. Ali kakva bi bila finansijska konstrukcija ???
Opet SRNA ljubi Ruse u cajni kolutic, haha. Ova vlaska SRNA prenosi i kad neki Rus prdne. Propagandna Miletova kvazinovinska agencija uzima \"vijesti\" sa propagandnih Putinovih kanala poput Russia Today ili Glasa Rusije, a sve kako bi se vlasi u sumskoj drzali u uvjerenju kako su oni i Rusi braca i kako bi se izmedju redova stalno podvlacila ta neka \"bliskost\" izmedju njih. Smijurija, cirkus, specijalni rat Dodika nad vlastitim praznoglavim glasacima koji opet s druge strane i ne zasluzuju bolje od toga.