Ne uklapaju se u budžet
0
Amerikanci odustaju od misija na Mars
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad bi smo mi ljudska bića imali razum (koji objektivno nemamo) onda bi smo se manje bavili svemirom, a više razmatrali mogućnost masovnije proizvodnje jeftinijih i efikasnijih ultrazvučnih dijagnostičkih uređaja za nadziranje trudnica ... tada bi se uspješnije smanjila populacija stvorenja kojima se bavi teratologija. Zakonska regulativa bi trebala najstrožije zabraniti trudnoću bez medicinskog nadzora.
pa sto bi kad su skoro lansirali svoj? koliko se barem sjecam :D http://mars.jpl.nasa.gov/msl/mission/timeline/launch/
Šta če na Marsu kad nema nafte
što reko einstein, sve ti je to relativno, gurneš mi nos u zicugu, imam i ja, a imaš i ti nos u zicigu, ali je meni fino a tebi baš nije, e to je ta relativnost. tako je i sa naukom. ameri (i druge civilizovane nacije) imaju recimo 100.000 naučnika, pa ako svake godine izbace 1.000 novih, to je samo 1% rasta. iran ima 6 naučnika, godišnje mu diplomira 34, od čega odmah strijelja 10, a u kazamate baci 4, onim dvjema ženama zabrani bavljenje naučnim radom, i ostane ti 18 naučnika, što u odnosu na onih 6 stvarno JESTE 300%.
Ma kakva nauka i otkrica vaznije je poceti jos jedan rat...