Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sto je ruzaaan...Ove odvratne oci sve govore,da nije normalan. Mislim da stavovi ovakve gamadi o zenama nisu vrijedni rasprave. Tacka
@Enko 27 - Zar ne Enko, ovaj chat, divno mjesto za izliv vlastitih frustracija pa ma kako to zvucalo. Nemas razloga da me vrijedjas. Ako neki pokusavaju nametnuti kulturu nekulture na ovom forumu, zar da im tako lako uzmaknemo? A sto se vjere tice, mogu te pouciti pa da i ti znas. Nema problema.
A sta mu je Hipokratova Zakletva? Je\'l\'se nije skolov\'o uz pomoc drustveni $$$? Kol\'ko znadem....fakulteti u UK-u se placaju....ali vecina $$$ je iz drustvenog-drzavnog budzeta. Znaci....skolov\'o se iz drustveni resursa....a sad se izdvaja...i stvara svoje \"nad\"-drustvo. Diskriminacija na vjerskoj osnovi....je isto k\'o i ona po rasnoj-etnickoj. Recimo.....kako bi bilo da taj isti zubar ode u neku bolnicu....i oni ga odbiju lijeciti zato sto je Indijanac-Pakistanac.....ili recimo....zato sto je musliman....i obrezan!
@softa Islam je toliko savrsena religija, da muslimani ne trebaju namirnice da bi jeli. Takodjer ne trebaju ici u zahod da bi .s.rali. Islam je toliko savrsena vjera da tebi nije potrebno poznavanje tvoje povijesti da bi bio savrsena BUDALA.
islam ne predvidja ljudsko savrsenstvo i nije poslat savrsenima. uzvisen uzor slican navedenom sigurno treba traziti u resulu saws. lijep pozdrav
Sve je to tačno za Islam (kao i za druge vjere) ali onda se postavlja pitanje da li je ikada živio musliman na ovom svijetu - sistematičan, moralan, potpun, savršen,...?
zna se npr. sta SA ljekarima znaci ta glupa zakletva. zna citav seher i kanton da se KC na kosevu jasno traze i jos jasnije UZIMAJU PARE koje NISU ZARADJENE, a na muci i nevolji ovog naroda. malcu iz komsiluka jutros je saopsteno s pedijatrije da je zadnji na spisku sto u prevodu sa honduraskog znaci PONESI PARE
islam je toliko sistematicna, potpuna, moralna i savrsena vjera da je potreba za nekom hipp zakletvom smijesno suvisna. svako insistiranje na ovoj zakletvi kao moralnoj bazi u medicini kod muslimana samo govori o neznanju ovog naroda o vlastitoj vjeri. ova zakletva znaci pretpostavlja da su ljekari nemoralni pa kad se zakunu bice moralniji. ovo mi je stvarno smijesno. u islamu se moral duboko podrazumijeva.
@softa Za muslimane jeste jako vazna Hipokratova zakletva, zato sto se kao zakletva prvi put i javlja na arapskom (prevedena sa grckog), sa sirenjem islama, sa arabijskog poluostrva. Tek poslije je u srednjem vijeku prevedena je na latinski. Da li je zakletva imala ikakvu i koju ulogu u antickoj grckoj nije sasvim jasno. Predpostavlja se da je njezin autor ustvari Pitagora, a ne Hipokrat. Toliko iz enciklopedije. Ovi sto se PALE na ovu vijest, se nimalo ne pale na \"vijest\" da ljekar koji vrsi ABORTUS, NAJVISE krsi Hipoikratovu zakletvu.
Svašta! Šta to znači da englezi ne trebaju liječiti muslimane jer ne poštuju njihov dress code!!! Halo ljekar je to, ne suneti! I na kraju, nije u BiH pa da ga Sadović, štiti!!!!!!!!!!!!!!!
nedime reci nam de sta se to nas tice a sta ne
zasto mislite da je i muslimanima vazna hipokratova zakletva, kao da kod nas nema morala bez grckih kunta i panta. uzgred primjecujem da se auditorij sax-a pravo pali na islam. to je znak da vrijeme islama u bih dolazi. svi dobro znate da su po broju komentara naslovi koji se ticu serijatskih propisa i njihovog uticaja na svijet danas, najcitaniji. islam nudi zraka vakuumu poludjelog svijeta. to je istina. islam dolazi. dolazi. dolazi. dolazi.
joj ljudi sto se bavite glupostima, samo stvarate mrznju medjusobnu, idite radite stagod! nikad BIH nece napredovati sa narodom koji samo komentarise i traca ono sto se radi u drugim drzavama i sto se ne tice njih!
A da se nađe jedan koji neće pokrivene žene da primi u ordinaciju odmah bi se derali diskriminacija. Treba biti realan pa reći da je čovjek rasista. A pored toga položio je Hipokratovu zakletvu. I školovao se u UK, djelimično besplatno, na račun poreskih obveznika, koji većinom nisu muslimani.
To Omere majstore!! Nema labavo :)