Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
'Απολογία Σωκράτους / Sokratova odbrana (izvinjenje) je tekst koji je napisao Platon (Sokratov učenik) a ne obrnuto! Ovo su osnove filozofije, a ne viša matematika! Nešto što se već u srednjoj školi uči. Pa zar ni u vrijeme googla i silne tehnologije niste u stanju da se ne brukate??!
Moram reagovati na uzimanje Australaca kao primjer u gornjem tekstu. Isina je da je australsko "sorry" nama emigrantima na vrh glave, isto kao i "thank you". To koriste za svaku sitnicu kao odraz ljubaznosti ali veoma cesto i kao odraz sarkasticnosti. Ali ako izgovoreno "sorry" moze izazvati zahtjev za novcanu naknadu u vezi onoga za sta treba da se izvinu, oni to nikada nece izgovoriti. Znaci nije tesko Australcima reci izvini, ali nikada u slucajevima kada to ugrozava njihov interes.
ma m a t e r i se ti izvinjavaj...
"... moglo bi bit' da je lakše umri't, nego 'judima reć' - oprosti!"
istina !!!
Šta treba da znaci ovo istrazivanje ovog dr ,jel to da nije lijepo reci IZVINI nekome kome smo nepravdu ucnili samo radi naseg dostojanstva...pih..cista zabluda...rijec "IZVINI" je rijec hrabrih i postenih ljudi koji ne skrivaju svoju slabost u odnosu na druge koji misle da nemaju slabosti...Ovaj klikx.ba postade pijun zapadnjacke politike
...ja nemam nikakvih problema da kazem "izvini" svome mladicu...
Treba sve njih dobro namlatit ukljucujuci i dr. Okimota, nemam ja nista od izvinjenja.