Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najtuznije je sto ce se mnogi ozenit i udat jedni za druge neznajuci da su mozda braca i sestre, a to bebe najvise ispastaju tuzna je sudbina njihova...
Periklo 09.04.2012. u 09:04 ako nije važno, pošalji ženu da je oplodimo :D
To je jedna najbitnije funkcija covjeka.. da prenese svoj gen. Nema tu nista \"seljacki\" to je univerzalno.
pa vi radite tu glupost , kad na kraju ne znte ko je otac djetetu, sve sto nije prirodno ne bi se trebalo izvoditi , a da ne govorim o riziku raka jajnika , nimalo bezazlen cin , jos plus kod nas doktori gledaju samo vlastiti profit. @ Brusnice procitaj svoj prvi post , pa vidi ko je nepismen, idi otkinjo
Takozvana vještačka oplodnja radi se sedamdeset i kusur godina, a takozvana vantjelesna je novijeg datuma, tridesetak godina stara.
Brusnica, jedina stvar je što si poistovjetio ili poistovjetila dvije ražličite vrste oplodnje, one koje se nazivaju \"vještačka\" i \"vantjelesna\". Možeš se izvlačiti semantikom i pričati da sva djeca nastaju istim putem spajanjem spolnih ćelija, ali riječi vantjelesna i vještačka oplodnja označavaju dva različita načina oplodnje.
Sva djeca nastaju na isti nacin, spajanjem jajne stanice i spermatozoida. U tome ne vidim nista vjestacko i neprirodno! Jedina razlika je sto se kod postupka vantjelesne oplodnje spermatozoid i jajna stanica spajaju van tijela. Dobiti dijete uz pomoc medicinski potpomognute oplodnje je je jedan divan cin bozije milosti i pomoci ljudima koji zele dijete vise od svega. Niko od vas smrtnika nema pravo da ljude koji zele djecu osudjuje ili da ih ismijava! Ako mozete pomozite nam ako ne dozvolite nam da zivimo svoje zivote i da se borimo za svoju djecu!
otac Makarije cudotvorac :)
Jeb(a)o te BABO na SUDNJI DAN!
Nisu ispravna oba termina, jer je vantjelesna oplodnja prvi put uspješno obavljena tek 1978. godine.
Pobrkao si vještačku oplodnju koja je decenijama starija od \"beba iz epruvete\" (vantjelesna oplodnja).
Ispravna su oba termina. Vještačka-jer oplodnja se vrši umjetnim putem. Vantjelesna-jer se oplodnja vrši izvan tijela.
baaabboooooo
sto se dolazi do rezultata da ga je svaki dan baco u nesvjest=2 godine!
a zamislite ovo, 600 djece a lik nevin? xD
@Brusnica Pa u svakom slucaju je vjestacka oplodnja. Nije prirodna vantjelesna oplodnja.
kakve mu fajde kad ni jednoj nije stavio.