Zanimljiva imena
68

Umjetna inteligencija kaže da su ovo najljepši muškarci u historiji BiH

D. J.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pitali smo umjetnu inteligenciju da nam navede najljepše muškarce u povijesti Bosne i Hercegovine, a na listi su se našla neka zanimljiva imena.

"Ljepota je subjektivna i ovisi od osobnih preferencija. Međutim, ako tražite popularna imena Bosanaca koji su poznati po svom zanimanju ili izgledu, ovo su neki od kandidata", rekla nam je i izbacila pet imena.

1. Edin Džeko

Na prvom mjestu našao se nogometaš Edin Džeko. "On je kapetan reprezentacije i postigao je preko 200 golova u karijeri", navodi umjetna inteligencija.

2. Gavrilo Princip

"On je bio Srbin iz Bosne koji je ubio Franju Ferdinanda, austro-ugarskog prijestolonasljednika i njegovu trudnu suprugu Sofiju 1914. u Sarajevo što je bilo okidač za Prvi svjetski rat. Neki ga smatraju herojem, a neki teroristom", objasnila je AI.

3. Aleksandar Seksan

"Glumac koji se pojavio u filmovima 'U zemlji krvi i meda', 'Smrt u Sarajevu' i "Que Vadis Aida?'. Osvojio je i nekoliko nagrada", stoji u opisu.

4. Feđa Štukan

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Još jedan glumac koji je glumio u filmovima "Lov u Bosni", "Zviždačica" i "Muškarci ne plaču". Također je pozorišni redatelj i producent".

5. Emir Hadžihafizbegović

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Još jedan glumac koji je glumio u filmu 'Ničija zemlja', 'Gori vatra' i 'Grbavica'. Također je političar i bivši ministar kulture", navela je umjetna inteligencija.

Inače, za potrebe ovog članka koristili smo Micrpsoftovu tražilicu Bing koja sadrži najnoviju tehnologiju vještačke inteligencije.

Unaprijeđeni Bing koristi ChatGPT tehnologiju kompanije OpenAI, koja je brzo privukla veliku pažnju kada se pojavila prošle godine. Microsoftov potez predstavlja daleko najveću prijetnju Googleu i njegovoj dominaciji kada je riječ o pretraživanju interneta te označava početak bitke "AI oružjem" između kompanija.

ChatGPT tehnologiju je razvila kompanija OpenAI uz podršku Microsofta, a koristi tehnike dubokog učenja za generisanje odgovora poput ljudskih na pretraživanje interneta.