Zanimljivi sadržaji
91

U Živinicama prvi put otvoreno klizalište, u novu godinu će ih uvesti bend Rock Ko Fol

A. K.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Platoi u Živinicama ispunjeni su prazničnim sadržajima, a ove godine za razliku od prethodnih ponuda je znatno bogatija. Prvi put je postavljeno klizalište namijenjeno prije svega za najmlađe građane, a otvoren je i bazar. Poseban program se priprema u novogodišnjoj noći, u okviru javnog dočeka.

U cilju upotpunjavanja sadržaja, ali i predstavljanja Živinica kao zanimljive destinacije za posjetiti, nedavno je formirana gradska Turistička zajednica. Upravo tim tragom, ove godine praznična ponuda u centru grada znatno je bogatija.

Na gradskom bulevaru "Nesib Malkić" otvoren je Zimski bazar koji je okupio više od 20 izlagača, a oni do 29. decembra imaju priliku ponuditi svoje domaće radinosti, tradicionalne zanate, autohtone proizvodnje, slastice i mnoge druge proizvode.

Bazarni dani se održavaju u okviru manifestacije Zimske noći u Živinicama u okviru koje je prvi put počelo sa radom i klizalište na Trgu veterana, sa pratećim sadržajima.

"Cjelokupan projekat manifestacije Zimske noći u Živinicama u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Živinice imaju tendenciju postavljanja novih temelja u samom imidžu grada te da građanima ponude jedan kvalitetan sadržaj tokom zime. Jasan plan je da se u narednom periodu sistemski postavi jasna turistička manifestacijska postavka kako bi Živinice mogle biti rame uz rame na mapi događaja sa većim gradovima. Kada su u pitanju Bazarni dani još uvijek ima prostora za unapređenje ove manifestacije i širenje kapaciteta", kazao je gradonačelnik Živinica Began Muhić.

I građani Živinica u novogodišnjoj noći će imati priliku uživati u javnom dočeku 2024. na otvorenom, a za odličnu zabavu će se pobrinuti članovi popularnog benda Rock Ko Fol.