Podrška predstavnicima
5

U pekari u Rijeci ispekli hljeb u obliku slova ŠČ, oba teška po pet kilograma

N. C.
U pekari u Rijeci u Hrvatskoj ispekli su hljeb u obliku slova ŠČ, kao znak podrške predstavnicima svoje zemlje na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu.

Iz pekare su naveli kako su oba hljeba u obliku slova Š i Č teška su po pet kilograma. U PIK-ovoj pekari ispekli su ovaj čudesni hljeb te to podijelili na svojoj Facebook stranici.

"Ispekli smo ŠČ hljeb podrške za finale! Ususret velikom Eurosong finalu i plasmanu našeg dragog Leta 3, u PIK-ovoj pekari ispeklo se pravo malo ŠČudo. Ujedinjujući svoju strast prema muzici i pekarstvu, PIK-ovi vrijedni pekari i pekarice odlučili su na kreativan način iskazati podršku prema hrvatskim predstavnicima. Rađeni od bijelog brašna od zamjesa za bijeli hljeb, po pet kilograma teška slova Š i Č znak su podrške, ali i zahvale riječkom Letu 3 koji je bio ponos i inspiracija brojnih Riječana posljednjih 35 godina. Rijeka je ove godine imala ne samo sreću da ima svoje predstavnike, nego je duh zajedništva podigla na novu razinu. Zato šaljemo samo pozitivnu energiju i da nam dogodine Eurosong dođe u Rijeku!", naveli su.

Letu 3 predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu s pjesmom "Mama ŠČ". Let 3 svoje mjesto u finalu osigurao je prve polufinalne večeri, a ečeras u areni u Liverpoolu nastupit će predzadnji odnosno 25.