Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato smo i preimenovali tursku kahvu u bosansku. Turci otišli raditi a mi srčemo ko age i begovi.
Nije li danskih 37,7 manje od norvesko-irskih 38,4 te bi proizlazilo da oni rade najmanje?
Amar Jašarspahić Gile - Zvezde Granda http://www.youtube.com/watch?v=oQlR1kKdLCU
@Đorđe, nisam ja ni reako da Kina stoji loše. Nadam se da znaš da se 50+ % svetski najvrednijih brendova proizvodi u Kini, a stvara u EU/USA. Kina ima ljude koji mogu da napreduju, s Turskom to nije slučaj. Turska ekonomija je zavisna od stranih investitora, dok je tamo radna snaga jeftina biće ekonomskog rasta, kad radnici postanu preskupi ,,njihova\'\' industrija se seli u jeftinije zemlje. Blago rečeno turska je industrujska proizvodna traka.
Jesi navalio, k\'o sivonja. Ljudi kažu više rade sedmično, ne govore da rade u boljim firmama, i da bolje proizvode.
Svica ne rise zivota ti, kakvi svicarci to mozes djeci u obdanistu pricati. I ako nisi primijetio nije rijec o tehnologiji, napretku i inovacijama nego o sedmicnim radnim satima
najvise rade svicarci,najdisciplinovaniji narod naevropskom kontinentu.o inovaciji ne treba da se govori,isti slucaj.
Da li ti je možda poznato da je Turkish airlines godinama generalni sponzor Eurolige - drugog najjačeg sportskog takmičenja u Evropi, da je recimo Beko kompanija koja bilježi ogroman rast prodaje širom EU, da je turski turizam među tri najjača u Evropi, da je Turska deseta ekonomija svijeta, ... dečko vremena se mjenjaju, mani se pustih predrasuda. Turci su jako ambiciozan narod i imaju taj borbeni - pobjednički mentalitet, samo što ... svi mi dečko na Balkanu, daleko smo mi, po svemu, iza Turske
jel ovo vic o turcima?
budale, ja ništa ne radim, a živim bolje nego oni. kakav je to život, radno odijelo-piđama-radno odjelo-piđama- itd........do kraja života.
sahbaz, razumijem tvoje simpatije prema Turcima, ali kada budu imali Siemens, Bosch, BMW, Deutche Telekom, Loewe, Mercedes i na hiljade drugih brand names kao sto to imaju Njemci, e tada se za Turke moze tvrditi ovo sto se pokusava utvrditi. Postoje puste zelje i postoji realnost.
jadnici kad nisu vidjeli t od tehnologije. samo ovi visokoumni i razvijeni nordijski narodi mogu priuštiti da lendohane, ova bagra južno od beča i treba da rinta
wexon@ de nam ti reci ko najvise radi, ti si jako pametan i ti si mnogo analiza napravio.
sine Kina nista ne pokusava, Kina je trenutno najjaca u vecini segmenata, ona i Turska jedine biljeze ekonomski porast dok ostale zemlje propadaju
Turci su jeftina radna snaga, većina EU zemalja su inovativne zemlje. EU zarađuje od turskog rada, ali turci nemaju kapacitete u intelektualnom smislu koji će iskoristiti marljivost naroda u to preokrenuti kao što pokušava Kina. Tako i treba, da se zna ko poseduje evolutivne kapacitete, i da se zna gde je mesto ovim drugima.
clanak nidje veze. od da su turska i makedonija ,norveska i island u eu, pa nadalje
Daj ba ne prodajite ublehe ovdje. Svako zna i statistike to stalno kazuju kao i sve agencije koje se time bave da Njemci najvise rade u Evropi i da su najefikasniji na poslu i najproduktivniji. I uz to najinventivniji. Kakvi Turci, o cemu vi ovdje pisete i bulaznite.