Opća kultura ili ne?
99

Takmičar u Slagalici šokirao neznanjem o svjetskim pjevačima, na mrežama izazvao rasprave

N. O.
Screenshot/RTS
Screenshot/RTS
Sinoćnje izdanje srbijanskog kviza Slagalica obilježilo je neznanje jednog od takmičara vezano za neke od najpoznatijih pjevača i bendova svijeta.

Naime, takmičar Dragan Jelić u igri Spojnice trebao je povezati muške osobe s Rolling Stoneove liste 100 najboljih vokala iz 2008. godine s bendovima kojim su pripadali.

Među pobrojanim bili su John Lennon, Mick Jagger, Freddy Mercury, Robert Plant, Jim Morrison, Steven Tyler, Thom Yorke, John Fogerty te Don Henley.

Od ponuđenih takmičar je imao samo jedan tačan odgovor te je uspio pogoditi da je Steven Tyler bio član Aerosmitha.

"Nadam se da ovaj takmičar u večerašnjoj Slagalici ne predstavlja prosječnog stanovnika Srbije starog oko 25 godina. I ovaj jedini pogodak koji je imao bio je slučajan", navedeno je uz isječak iz emisije koji se dijeli na mrežama.

Njegovo neznanje privuklo je pažnju i na mrežama te izazvalo rasprave. Dok jedni smatraju da su većina pjevača s liste toliko poznati da su ove informacije "opća kultura", drugi smatraju da to nisu općepoznate stvari.

Drugi takmičar trebao je povezati ženske osobe s Rolling Stoneove liste 100 najboljih vokala te je imao samo dvije greške.