Zanimljivosti
4

Supruga nije stigla do sale: Otac snimio rođenje sina na ulaznim vratima bolnice

Klix.ba
Kada počnu trudove koji znači da će se žena ubrzo poroditi, rijetko koji budući otac ostane priseban. No, Troy Dickerson uspio je čak snimiti cijeli događaj, a njegova supruga nije uspjela ni ući u salu već se porodila ispred bolničkih vrata.

Na snimci se vidi dramatična jurnjava u automobilu ka bolnici. Troy je vozio 150 kilometara na sat i sve snimio kamerom.

"Neću uspjeti, neću izdržati. Moramo stati", vrištala je njegova supruga Kristin koja je bila u 42. sedmici trudnoće kada je osjetila trudove.

Kristin, koja inače priprema žene za porođaj, porodila se na pločniku ispred ulaznih vrata bolnice. Nije uspjela sjesti na kolica i ući u bolnicu jer je beba već krenula izlaziti.

Troy se malo pogubio jer nije iz prve shvatio da je porod krenuo, ali onda je donio sve potrebne stvari i počeo smirivati suprugu. U porođaju im je pomogla i medicinska sestra.

"Izašla je iz automobila i sledila se, samo je stakala. Čuvar i ja smo joj govorili 'sjedni u kolica', ali nije se micala", rekao je Troy.

Mali dječak nazvan je Truett.

"Oduševljena sam snimkom. Bila sam neodlučna u vezi toga da li da je podijelim s ljudima jer je to bio izuzetno intiman momenat za nas, ali kao porođajni pedagog smatram da je cool i da ljudi trebaju vidjeti šta se dešava s našim tijelom", kazala je Kristin.

Ovo im je treće dijete, a imaju i snimke rođenja prvo dvoje djece.