Zanimljivosti
0

SAD: Staricama se sudi za ubistva kao iz hollywoodskih filmova

FENA
Olga Rutterschmidt i Helen Golay daleko su dogurale u 20 godina svojeg prijateljstva, navode vlasti u Los Angelesu, od podizanja desetina sitnih tužbi kako bi se uzdržavale, do organiziranja velikih zločina s ogromnom isplatom, javlja Fox News.

Staricama koje imaju svaka preko 70 godina i kojima se sudi zbog ubistva radi lične koristi uvodno saslušanje zakazano je za utorak.

Optužene su za urotu u kojoj su nagovorile dvojicu muškaraca na uplatu životnog osiguranja, zatim ih ubile u lažnim prometnim nesrećama, te se prevarom domogle njihovih polica osiguranja u vrijednosti od 2.3 milijuna dolara.

"To kao da je došlo iz filmskog scenarija", rekla je bivša federalna tužiteljica u Los Angelesu Laurie Levenson. Od tužitelja se očekivalo da će uzeti pod olakšavajuće okolnosti starost optuženica, no to nije bio slučaj.

"Kod ubojstva to ne vrijedi. Vrijede samo nečiji postupci", izjavila je glasnogovornica javnog tužitelja, Sandi Gibbons.

Slučaj je počeo 2006. kada ih je porota na federalnom sudu osudila za devet slučajeva prijevare putem pošte i prijevare osiguravajućih društava. Kako su se skupili novi dokazi o navodnim lažnim prometnim nesrećama koje su rezultirale smrću dvojice muškaraca, slučaj je preseljen na Vrhovni sud okruga Los Angeles gdje su protiv njih podignute optužnice zbog ubojstava.

"Imamo dokaze koji će pokazati kako moja klijentica nije kriva. Imaju 100 svjedoka, ali niti jednog očevica, niti priznanje. Sve su to slabi dokazi", izjavio je branitelj Helen Golay, Roger Jon Diamond. Tužiteljstvo je najavilo kako za optuženice neće tražiti smrtne kazne.