Ovako sada izgleda
41

Sjećate li se snažnog Herkula? Navodno je na crnoj listi Hollywooda zbog svojih vjerskih uvjerenja

N. C.
(Foto: Universal Television)
(Foto: Universal Television)
Kevin Sorbo ne može se pohvaliti trenutnim statusom u Hollywoodu, ali 90-ih je bio miljenik žena.

Glumca smo upoznali kao snažnog Herkula u seriji "Herkul: legendarna putovanja", ali ga odavno nema u popularnim ostvarenjima.

Naime, on tvrdi da su ga u Hollywoodu stavili na crnu upravo zbog njegovih stavova, od kojih on ne odustaje. Glumac je glasan po pitanju političkih stavova u kojima otvoreno podržava Donalda Trumpa, gradnju zida na granici s Meksikom te zabranu abortusa.

Kevin sa suprugom Sam
Kevin sa suprugom Sam

Kršćanin, pratitelj Donalda Trumpa i kritičar Demokrata i žena dane provodi tako što bez zadrške iznosi svoje političke stavove na društvenim mrežama.

"Stranka koja podržava abortus prije života, imigrante prije svojih građana i izbjeglice prije svojih ratnih heroja će mi držati prodiku o moralu. Ne bih se složio", stoji u jednoj od njegovih objava na društvenim mrežama.

Mnogi su tek saznali za njegove stavove 2014. godine kada je glumio u filmu "God's Not Dead" koji se bavi pitanjem religije te u kojem glumi profesora filozofije koji je ujedno i ateist te tjera svoje studente da potpišu izjavu da je Bog mrtav.

Od javnih ličnosti, otvoreno su ga kritizirali Stephen King, Jeff Matemu, John Pavlovitz, Chrissy Teigen, Alyssa Milano i drugi.