Snimak izazvao burne reakcije
0

VIDEO / Roditelji natjerali golišavog dječaka da trči po snijegu

SRNA
Snimak koji prikazuje kineskog četvorogodišnjeg dječaka koga su roditelji natjerali da skoro go trči kroz snijeg po izuzetno niskoj temperaturi izazvao je burne reakcije i debate na internetu.

Otac dječaka je svog sina pokušao da nauči da bude snažan i zdrav, a snimak je izazvao burnu raspravu.

Na snimku, koji je napravio i na internet postavio otac, dječak u donjem vešu i patikama trči po snijegu i uplakano moli oca da ga uzme u naručje. Oba roditelja su ga povremeno podsticala da legne u snijeg, što on i čini nakon što ga majka natjerala na to. 

Snimak je pregledalo više desetina hiljada ljudi, a neke od reakcija bile su prilično burne. "Ne slažem se sa ovim. Djeci bi trebalo pružiti sretno djetinjstvo. Iako ti užasni roditelji kažu da to rade za dobrobit svog djeteta, ja mislim da samo žele da se kasnije hvale ovim postupkom", jedan je od komentara na internetu povodom snimka.

Otac He, šef preduzeća u Nankinu na istoku Kine, napravio je snimak tokom odmora u New Yorku u vrijeme kineske Nove godine kada je temperatura iznosila 13 stepeni ispod nule.

On je rekao da se trudi da ojača svog sina rođenog dva mjeseca prije vremena i ima nekoliko zdravstvenih problema, te da ga uči borilačkim vještinama, plesu, vožnji bicikla i alpinizmu.

Majka dječaka je rekla da je imao godinu dana kada je počeo da pliva u vodi čija je temperatura iznosila 21 stepen celzijusov.