Neobična nominacija
0

Putin nominovan za hip-hop nagradu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Ruski premijer Vladimir Putin mogao bi postati laureat prve godišnje nagrade u rep muzici, "Ruske ulične nagrade", piše ruska novinska agencija "RIA Novosti".

Agencija objašnjava da se učešće šefa svjetske vlade u muzičkoj televizijskoj emisiji "Bori se za poštovanje:Počni danas!" nalazi među nominacijama za nagradu "događaj godine u hip-hop muzici".

U emisiji snimanoj u novembru 2009. godine učestvovali su ulični igrači, grafiti umjetnici i reperi iz svih ruskih regiona i pokazivali su svoje talente pokušavajući da ukažu na kompatibilnost hip-hopa i zdravog života.

Neočekivano se tokom snimanja pojavio premijer Putun i učestvovao je u šou tako što je dijelio nagrade pobjednicima i izražavajući podršku rep muzici i brejk-densu.

Prema Putinovoj izjavi, rep muzika ispunjena je društvenim značenjima i govori o socijalnim i problemima mladih.

Grafiti su postali oblik umjetnosti, dok brejk-dens ukazuje na zdrav život jerf je teško zamisliti da neko ko ima problema sa drogom i alkoholom može da izvede tako teške pokrete.

Kasnije su Putinovi kritičari rekli da je on želio da se reklamira mladima. Međutim, kasnije je tokom programa kada je odgovarao na pitanja ruskog naroda, Putn objasnio da je želio da privuče pažnju na pitanja mladih ljudi i da to nema nikakve veze sa ocjenama popularnosti.
U svakom slučaju, Putinov susret sa mladima impresionirao je društvo i organizacioni komitet "Ruskih uličnih nagrada" donio je odluku da ovu emisiju uključi kao kandidata za "Događaj godine".

Prva nacionalna nagrada u hip-hop kulturi biće dodijeljena 21. aprila u Moskvu. Glasanje će trajati do 20. aprila.