Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebevicka zicara, carsija, titova, vijecnica, kosevo, grbavica, ilidza, tramvaji...su simboli ovog Grada koje treba cuvati i odrzavati. Svi mi stanovnici ovog grada, bez obzira na porijeklo moramo vise cuvati nase simbole!
Mogli bi jos nabrajati do sutra preko dzamija, crkava, sinagoga, mostova, planina itd ali ti si rekao sustinu. Treba cuvati i paziti i milovati kao malo dijete pogotovo sto znam vrlo dobro na sta je grad licio poslije rata i vecina tih objekata a i svega ostalog i mislio sam da ce trebati 100 godina da se popravi ali hvala Bogu sad je dobro sve. Zato jos vise cijenim i cuvam.
Abdulah Skaka ,najbolji gradonačelnik do sada,obnovio je Trebevićku žičaru.
Mene je tetak rahmetli cesto vodio na zicaru kao dijete. Uvijek sam je volio ali jednom mi se desilo da je stala haman na pola pola puta i dobro sam se prepao. Neki kvar sta li i ona stane ali se zaljuljala uh ja se istraumirao. To je bilo nekada 89-90te ne sjecam se tacno meni 8-9 godina a ona kabina se ljulja nikad da stane. Idem i sada na ovu ali uvijek kada se vozim malo se trznem ali zicara je ipak jedan od simbola grada.
Ja sam isto prije rata vozikao a tu smo negdje i sa godinama, nije mi se to desilo licno ali sam cuo da se ponekad desavalo da stanu u po frke i jos ako se tako zaljulja mohu misliti cirkusa. Hajd hvala Bogu pa je sada to modernije mada i one su bile cool.
to se i dan danas desava, nzm zasto ali stane na par sekundi dovoljno da se useres od strah i jos se krene trzati gore hahah
Ni najsladja čokolada... nije slatka...ako je sa tobom... ne podijelim...i prva jutarnja kafa... nekako gorči... ako prva srk... ne uzmeš ti...Dan ne može... biti lijep... ako mi bar na sekund... fališ ti... Ni sunce ne sija... punim sjajem...ako nismo zajedno... pod njim...Mjesec je nešto... blijed... kada ga zajedno... ne gledamo.....ako zagrljeni... nismo mi... Ništa nije... kako treba...ako pored mene... nisi ti...jer ti i ja... smo MI...🧚‍♀️🐉❤️
😞
😞😞
ja sam se ismijao kad sam vidio kako su kabinu stavili kao govornicu .i Rasho zove nekog. koja ideja.
Sramota da se strancima karta naplaćuje više!
Gledaj naroda ovog na slikama prije 65 godina okupljaju se oko stubova blejeci u kabine. Dok za to vrijeme Amerika salje ljude na mjesec. Dok ltraje trka u svemiru izmedju Ruja i Amerikanaca, dok Evropa gradi autoputeve i fabrike. Odavno zicare mi blejimo. Blejimo i danas kad se otvara trotoar, kad napravimo 3 kilometra autoputa, kad dodje novi tramvaj, kad citamo nebuloze sa klixa. Ebemti tito cijeli svijet ide naprijed mi smo jos 65 godina unazad i jos blejimo.
Oduvjek smo je zvali "uspinjača", tek se obnovom ustalio termin "žičara".
Abdulah Skaka ,najbolji gradonačelnik do sada,obnovio je Trebevićku žičaru.
Dajte molim vas bez politike i kriminalaca kad se govori o uspinjaci!
Kako je samo lijepa i zgodna ona fitness instruktorica što je osmislila Balkan zumbu, pogotovo kad se utegne u tijesni kombinezon tako da se vide konture njenog savršenog tijela, baš kao da je gola. Da mogu, iskrho bih je brutalno, najradije u pišu ili bulju, i zahtijevao da se vrti i vaćkari kao na treningu, jer ja kad krham, frcaju suze, a bogumi i sperma. Frc-šprc! ◻◻
Trebali ste spomenuti i Ramu Bibera, radnika te žičare koji je poginuo, bjezeci preko Trebevica, sa drugom od strane cetnika , braneci svoje radno mjesto. Danas zicara nosi njegovo ime ...
Tog dana došao je ogroman broj putnika koji su uz besplatnu vožnju odbijali izlaziti iz kabina žičare na gornjoj stanici Vidikovac i nastavljali vožnju gotovo bez kraja pa je zbog nastale gužve i preopterećenja sistema žičare asistirala milicija.... neodgovornih putnika .... Vazda je bilo papaka
Samo donacije majko moja
Ucestvovala domaca preduzeca, kljucno u tekstu. Danas sijemo gace a pokvarili bi givikt toliko imamo jake firme. Politicari samo po stranim ambasadama i NVO moljakaju za projekte, pamet preko granice.
Meni došla sestra u posjetu iz Amerike, tamo živi par godina, teta na šalteru joj tražila ličnu kartu, nemam pojma na.osnovu čega je skontala da ne živi ovdje i kao tražila 20 km da plati, nije do para nego su bezobrazni i gladni para, nismo htjeli tj ja sam rekao nećemo. Ne kontam, otkud njima pravo da te legitimisu, to valjda samo policija ima pravo.
Majstore, ne legitimisu te oni nego im dobrovoljno das nasu licnu ili pasos ako hoces da se vozis po dosta nizoj cijeni. Ako neces da das licnu ili si stranac vozis se skuplje.
Da nije bilo Skake, žičara bi bila dio prošlosti Sarajeva.
Nwmoj tako,komunjare jos uvijek misle da to stoji onako kako je Tito napravio.
hvala gospodine Skaka ⚜️💚
Bolje reci hvala onom donatoru iz Austrije ili Švice što je finansirao obnovu.
Molim vas prestanite spominjati lopova vezano za zicaru!
2018. godine je žičara 06. apeila ponovo otvorena zahvaljujući gradonačelniku Skaki. 2024. godine 06. aprila žičara nije radila jer je Benjamina “vršila redovno održavanje”. Bruka.
Niti je zicara otvorena zahvaljujuci nasim vlastima, niti ti stoji poenta o odrzavanju. Zicara je otvorena zalaganjem i donacijama profesora Edmonda Offermanna kojem je zena iz Sarajeva. Odrzavanje se vrsi na predodredjen period koji se unaprijed zna i prije nego se otvori zicara, moze biti svakih godinu, dvije godine, tri… Tvoj komentar samo pokazuje nedostatak razmisljanja
Profesor Edmond bi mogao mahati usima da nije bilo razumijevanja nasih vlasti,u ovom slucaju gradonaclenika Skake.To sto vi na svaki nacin pokusavate umanjiti zasluge SDA kadrova za obnovu ovog unistenog i porusenog grada je vec druga prica.Mi koji smo bili cijeli rat u Sarajevu znamo kako je ono izgledalo po zavrsetku rata,a znamo i kako je obnavljano i kako izgleda danas.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)