Prvi put objavljenje fotografije
10

FOTO / Predsjednik Obama uhvaćen u igri sa Spidermanom

Klix.ba
Predsjednik SAD-a pokazao je kako se zna zabaviti i opustiti te da još nije u potpunosti zaboravio kako je biti dijete.

Na fotografijama koje je objavila Bijela kuća vidi se kako se predsjednik igra s djetetom jednog od članova osoblja koje je obučeno u kostim Spidermana. Dječak se u igri pretvarao da ima moći poput heroja ovog filma, a on se pravio kao da je uhvaćen u imaginarnu mrežu. Ovo su samo neke od fotografija koje je snimio fotograf Bijele kuće Pete Souza koji svakodnevni fotografiše predsjednika i njegovu porodicu u običnim situacijama.

Na jednoj poput djeteta trči sav mokar oko bazena zbog igre pucanja vodenim pištoljima, dok na drugima iskazuje nježnost prema članovima svoje porodice. Ove fotografije imaju veliki značaj za Amerikance jer im pokazuju da je njihov predsjednik zabavan, nježan i sasvim običan čovjek.

"On je kreator nove Amerike, nove demografije i nove kulturalne Amerike čiji je on simbol. Osvojio je izbore uprkos visokoj stopi nezaposlenosti. On je prvi demokrata koji je osvojio dva uzastopna mandata s više od 50 posto glasova. To je nešto što nismo vidjeli od Franklina Delanoa Roosevelta", napisao je magazin Time koji je Obamu proglasio ponovo za ličnost godine.