"The Italian job" u Veneciji
0

VIDEO / Pijani autom prešli preko pješačkog mosta

Sarajevo-x.com
Baš kao u scenariju filma The Italian Job, slična situacija se dogodila i u Veneciji. Automobil je u srijedu u ranim jutarnjim satima jurio pješačkim mostom i tom prilikom vozač je ozbiljno prekršio zakon.

Most Ponte dell Costituzione, koji je otvoren 2008. godine, nije namijenjen za saobraćaj, ali to nije spriječilo dva talijanska para da iskoriste prečicu i automobilom se prevezu preko njega.

Sigurnosne kamere su snimile njihov prelazak sa jedne na drugu stranu. Policija ih je zaustavila i naredila alkotest, nakon čega je ustanovljeno da su popili više nego je dozvoljeno. U svojoj odbranu su naveli da su most prešli jer su kasnili na sastanak sa svojim prijateljima. Gradske vlasti su im zabranile posjetu Veneciji u naredne tri godine.

"Ovaj grad je unikatan, jedna je vrsta otvorenog muzeja. Ljudi se ne bi smjeli ovako ponašati", rekao je za Daily Telegraph šef venecijanske policije Fulvio Della Rocca.

Gradonačelnik Venecije, Giorgio Orsoni, rekao je da razmišlja o postavljanju barijera na oba kraja mosta kako bi spriječio slične situacije u budućnosti.

Inženjeri su provjerili strukturu mosta i ustanovili da nema nikakvih oštećenja.

Ponte della Costituzione je jedini most koji je izgrađen preko Velikog kanala u posljednjih sedamdeset godina. Pored njega postoje još samo tri mosta.