Velika Britanija
120

Ogromni zec uplašio i otjerao provalnika

Klix.ba
Zec Toby
Zec Toby
Preplašeni provalnik je pobjegao iz porodične kuće u Devonu u Velikoj Britaniji koju je pljačkao, nakon što ga je u sred noći uplašio ogromni zec.

Kimberley May, njen muž Martin i njihova trogodišnja kćerka Oliva su spavali kada je provalnik ušao u njihovu kuću. On je tražeći dragocjenosti napravio buku koja je probudila ogromnog zeca Tobyja, koji je bio u svom kavezu u kuhinji. Porodični ljubimac težak 4,5 kg je potom krenuo ka njemu praveći buku skakutanjem. Provalnik se uplašio i pobjegao.

"Otišli smo na spavanje oko 22 sata. U ranim jutarnjim satima smo čuli Tobyja. Potom se prestao kretati i umirio se. Pomislila sam da je zaspao. Kasnije sam sišla u prizemlje i vidjela da su ladice otvorene. Pozvala sam policiju jer sam primijetila da neke stvari nedostaju. Međutim, mnoge od njih su bile na kauču. Provalnik ih je pripremio kako bi ih ponio, ali ga je Toby uplašio i spriječio u tome. Ipak, lopov je sa sobom uspio ponijeti nekoliko stvari među kojima je i medalja iz Prvog svjetskog rata, laptop, iPad i novčanik", izjavila je Kimberley.

"Da Tobyja nije bilo, provalnik bi vjerovatno otišao na drugi sprati u ukrao još naših stvari. Osim toga, tu je bila i moja kćerka. loše stvari su se mogle dogoditi. Zahvalni smo Tobyju koji se ponio poput psa čuvara", dodala je Kimberley.