Zanimljivosti
0

Njemica prikuplja uzorke pijeska iz čitavog svijeta

SRNA
Njemica, koja je prikupila 10.000 uzoraka pijeska iz čitavog svijeta, uputila je danas apel za uzorke iz Ekvatorijalne Gvineje i sa Antarktika koji nedostaju njenoj kolekciji.

"Moji uzorci imaju posebnu sobu, čak su i police na stepeništu popunjene flašama", navodi Renate Wilk koja živi u Stuttgartu na jugozapadu Njemačke u tekstu objavljeno u njemačkom nedjeljniku "Die Zeit".

Ona je rekla da je počela da prikuplja kolekciju 2006. godine i da je većinu svojih dragocenih zrna prikupila razmjenom ali i posredstvom stjuardese koja živi u susjedstvu njene majke, kao i od jednog minerologa iz Minhena koji joj ponekad šalje uzorke.

"Ne govorim engleski i putujem jedino po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj", objasnila je ova žena koja želi da kompletira svoju listu sa uzorcima pijeska iz Ekvatorijalne Gvineje i sa Antarktika.

Ona je dodala da je pokušala da stupi u kontakt sa istraživačkim institutima, ali da je to bilo uzaludno.

"Voljela bih da razmijenim uzorke sa istraživačima kako bi identifikovali uzorke rijetkog pijeska", napominje ova kolekcionarka koja dodaje da ju je osvojila različitost zrna.

Njen savjet je da treba staviti pijesak pod mikroskop ili bar pod lupu da bi se otkrila njegova prava ljepota.