Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moze li mi netko lijepo objasniti koja bi bila 4. dimenzija na ovim slikama, pored duzine, sirine i visine (vrijeme mozemo iskljuciti, pretpostavljam..)?
Sta ima 4D xD
jo jarane..ocammilog..staaaremmoje...jo...šaš....dii mu vugla ..e....starremmoje, molje crta moj komšij..E.....
Ai Wei Weiiiiiii :):):)
4 dimenzija je vrijeme! :-S
Sto se tice teksta, sta ce jadni novinari Sa-X, nisu oni pisali, samo prepisali. Sto se tice cetvrte dimenzije, najcesce se ona posmatra u okviru \"tri dimenzije u prostoru i jedna dimenzija u vremenu\" interpretacije. Ovo se zove Poincareov prostor i ono je sto Ajstajn koristi u teoriji relativiteta. Medjutim, u geometriji se cetvrta dimenzija ponekad posmatra u prostornom smislu, sto se zove Euklidov 4D prostor, kojeg matematicari koriste da proucavaju odredjene geometrijske oblike. Ima tu i citav set formula, ali poenta je - nisu nasi dragi novinari pogresno prepisali. :)
Bolje da ste govno mi isisali iz pakasa :D
malo su pomjesali 3D i 4WD moze se svakome desiti :D
@velahavle - pa bolan sutra bi sa na sa-x pisalo \"usposlenici web portala sa-x priznali samoubistvo\" xD
Ovo su 3D slike, kakve 4D cetiri vas groma pogodila. Ova zebra cak nije ni 3D....
mogul ja dobit 50 \"thumbs up\" tek onako? :D
@Cockta Nauči da se rječica \"ne\" piše odvojeno od glagola, pa onda dijeli savjete. :) A mogu samo nagađati da ko god je pisao ovaj članak, četvrtom dimenzijom smatra sliku unutar slike, mada bi to po većini bilo apsurdno.
@Lucifer 1: Zarvni rukave i pocni raditi iako nemas direktong profita od toga. 2: Budi posten i nemoj da ti najveci uspjeh bude to sto si ti nekoga zajeb`o. 3: Nemoj davati 10 KM Policajcu da ode na kafu nakon saobracajnog prekrsja vec odgovaraj posteno i casno za svoja (ne)djela. 4: Nebacaj smece kraj rijeke 5: Prestani davati IZ, SPC, KC, vec stavljaj taj iznos na neki stedni racun, da bi dijete mogao skolovati. Ovo je 5 osnovnih zadataka, sa njima ces tek krenuti dobrim putem. Javi kada ih ispunis, pa da te nasavjetujem dalje :).
Gdje se ovdije vidi cetvrta dimanzija, koja bi bila vrijeme. Ima li kretanja na ovim slikama? U suprotnom mogu samo biti 3D.
Cuj cetvrta dimenzija :). Vidite , meni nesmeta to sto imate nizerazredne novinare i jos gore clanke, vec mi smeta to sto se profilirate kao vodeca i najkvalitetnija BH multi-medijska kuca. Mogu tek zamisliti kakvi su ostali, ali kakav narod takvo drustvo zar ne Bosanci? Zelim vam ugodan dan sa mnogo uvreda po nacionalnoj, vjerskoj, regionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, ipak ste u tome vele-sila.
je.bo stanje u drzavi, ja bi\' da mi deremo ovu kineskinju... hahahah
ah kad mi vako kaze \"nevjerovatno\" kako bi nekog pukla e