Mjesto za treniranje astronauta
0
Najtiša soba na svijetu poništava sve zvukove
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znam kako ti je...
Kako bi se tek onda moje 24-satno zujanje u usima povecalo :D
Poslom kojim se bavim, pruzio mi je priliku da budem u jednoj ovakvoj komori vise puta, a i na poslu posjedujem jednu\"slicnu\" koja dosta zvukova upija, ne ovoliki procenat, ali dosta da se ima uvida kako to zapravo izgleda. Kada sam bio u ovakvoj komori ili strucnim rijecnikom receno Anechoic Sound Chamber, zaista je tako kako je opisano gore u tekstu, korz par min cujes svoje srce kako kuca koje kasnije toliko lupa da te izluduje, a kroz 15 min pocinjes da cujes kako ti krv tece venama, njen sum. @bubica- osobe sa ostecenjem sluha ili sa uredjenim ostecenjem sluha ne cuju te stvari(kucanje srca, sum krvotoka), zato sto imaju ostecenje sluha i to ima ne dozvoljava da cuju u velikoj mjeri kao mi zdravocujuci. Logicno...
interesantno... nego, sad nesto kontam, ako je to tako kao sto pise (a nema razloga da ne bude), kako onda ljudi koji su gluhi (svejedno, od rodjenja ili poslije neke povrede ili bolesti) cuju zvukove u glavi... ono, \"cuju\" li oni otkucaje srca, sum krvotoka, ili sta vec? i ako cuju, kako onda kod njih ide s tim halucinacijama?
Moram i ja sebi ovako opremiti sobu... Bune se komšije, kažu da preglasno prdim.
gledo prekjucer :P
Hah, cool! :D