Poseban događaj
265

Mladi u Sarajevu proslavljaju maturu, pogledajte djelić atmosfere iz centra grada

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Mladi koji su nedavno završili Srednju zubotehničku školu u Sarajevu večeras proslavljaju jedan od najposebnijih događaja u životu - veliku maturu. Okupili su se ispred Katedrale te pozirali nasmijani.
Njih uskoro očekuje novo i uzbudljivo životno poglavlje, a sigurno je da će im matura zauvijek ostati u sjećanju. Naravno, članovi porodica i prijatelji su ih došli podržati tokom ove svečanosti pa je tako u centru grada vladala gužva.

Djevojke i mladići blistaju u svečanim haljinama i elegantnim odijelima. Kako je Klix.ba ranije pisao, mnogi roditelji su u brigama zato što je cijena svečanih kombinacija iz godine u godinu sve veća.

Najjeftiniji muški outfit za maturu kupljen u renomiranim trgovinama iznosio približno 450 KM, a najskuplji bi vjerovatno prelazio cifru od hiljadu KM. Brojni butici prodaju svečane haljine, a cijene se kreću od 50 do 300 i više KM.

No, ima i onih mladih ljudi koji ne odlučuju robovati trendovima te tako odjevne kombinacije nabavljaju u second-handovima te na pijacama.