Govori ga samo jedna osoba
0
Misteriozni jezik sa Nepala na rubu izumiranja
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ti palo na pamet da je prije nekih godina bilo dosta takvih koji su javno govorili isti jezik, pa poumirali ? A ona ga s\' njima govorila svakodnevno od djetinjstva. I da se za taj jezik znalo već dobrih decenija, ali se tek sad zabrinuli za njegovo izumiranje je je ova starica još jedina preostala ? Toga se nisi sjetio ? Ne. Prvo što ti je palo na pamt da su baš sad ovih dana otkrili taj jezik, i vidi čuda ona jedina ga zna. Bistrina ti je za -10. Sjedi, jedan.
Ja znam porijeklo misteriozne strukture tog jezika.....ALBANSKI JEZIK!!! (Lincno sam cuo od Albanaca da su na himelajima pronasli pleme koje govori albanski) :D:D:D:D:D
ev snimak kako cavota HAAHAHAH http://adf.ly/7eLt9
oekkeeke telekeje uoou okk klit.ba ovo na tecnom kusundu znaci: iskenjam se na redakciju klit.ba
vaskoilko vaseljensko serpski
Ne govori ga ni ona vise, nema sa kim, pravilnije bi bilo \"zna\".
Pa dovoljno je da je upitaju i ona će im reči. Osim toga ostali pripadnici tog plemena koji ga razumiju i slabo govore su isto tako relevantni da kažu koliko ga ona poznaje.
U Nepalu živi još oko 100 pripadnika plemena Kusunda, ali jedino Sen govori jezik tečno otkud znaju da tečno govori ako je to jedina osoba koja govori taj jezik???