Zanimljivosti
0

Kupujte u Ikei dok ne padnete s nogu, a onda odspavajte

Sarajevo-x.com
Najpoznatijem lancu prodavnica modernog namještaja - Ikei više nije dovoljno svojim kupcima u Norveškoj ponuditi samo lijepe police i najmoderniji namještaj za dom te su odlučili otići korak dalje i umornim kupcima ponuditi besplatno spavanje u njihovim izložbenim spavaćim sobama.

Od 23. do 27. jula vjerni Ikeini kupci moći će prenoćiti u specijalno sređenim sobama u prodavnici. U izboru se nalazi soba za mladence sa kristalnim lusterom i okruglim krevetom, kao i luksuzni apartman u kojem služe i doručak u krevet. Porodice mogu iskoristiti neku od Ikeinih porodičnih soba, dok mladi mogu prespavati na krevetima u studentskoj spavaonici.

"Tokom ljetnih praznika Ikeu posjeti više od 900.000 Norvežana. To je više nego što najveća atrakcija u Norveškoj – skijaški skokovi u Holmenkollenu, privuče ljudi tokom godine.", izjavio je glasnogovrnik kompanije, Frode Ullebust. "Otkrili smo da Norvežani posjetu Ikei više gledaju kao odmor nego obični odlazak u kupovinu te smo se stoga odlučili na ovu akciju.", dodao je.