Neponovljiva ponuda
0

Kupiš kamion, dobiješ kalašnjikov

Sarajevo-x.com
Kamiondžijama u Sjedinjenim Američkim Državama pružila se prilika da uz kupovinu novog vozila sebi obezbijede pušku AK-47, i to potpuno besplatno.
Nesvakidašnja je to ponuda koje se dosjetio vlasnik salona Max Motors na jugu države Kansas, Mark Muller. U toku mjeseca avgusta, svi oni koji kupe vozilo u ovom salonu automobila, dobit će i vaučer za poluautomatsko oružje.

Ipak, to nije prvi put da se kanzaška firma odlučuje na ovakav potez. Svojim mušterijama su već ranije nudili vaučere koje su mogli zamijeniti za gorivo ili oružje. Pokazalo se to odličnim potezom jer je samo u toku prošle godine mjesečna prodaja automobila porasla za 35 komada, piše Daily Mail.

Muller (49), strastveni je ljubitelj američkog načina života i promociju oružja vidi kao "zdrav način za podizanje prodaje", te objašnjava kako istovremeno građanima omogućava bolju zaštitu.

Na pitanje nosi li i sam oružje, vlasnik salona odgovara: "Partneru, imam ih sve. Imam AK-ove, AR-15, pištolje, puške, sve. Ne nosim ih jer sam zao. Oružje nosim jer sam proživio dovoljno dugo da uokolo vidim zlo."