Zanimljivosti
5

Kako su tviteraši ismijali srbijanskog ministra Tasovca: Jesi li se vratio ili sunovratio?

Piše: N. N.
Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, do prije dvije godine bio je jedan od najaktivnijih tviteraša u Srbiji. Tasovac je tada oštro kritikovao vlast, da bi krajem 2013. potpuno nestao s ove društvene mreže ali i iz javnosti.

Tasovac je tada imenovan za ministra kulture i informisanja u Vladi Srbije, a od tada od njega nije bilo ni glasa. Nije Tasovac komentarisao ni stvari koje ga se direktno tiču, a na Twitteru, gdje je nekada imao dnevno i po desetak tvitova, ništa nije objavio pune dvije godine.

Zato je danas povratak Tasovca na Twitter izazvao buru komentara. Tasovac je kratko napisao "Vratio sam se", a očigledno da su tviteraši imali spremne odgovore.

"O gospodine ministre! Sjetili ste se lozinke? Sad još samo da se sjetite da ste ministar", napisao je jedan tviteraš. Drugi dodaju da je povratak političara na Twitter prvi znak skorih izbora, o čemu se u Srbiji uveliko priča.

Još neki od komentara bili su: "Super, sad možete opet da odete"; "Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo"; "Sunovratio sam se"; "Nismo ni primijetili da fališ"; "Dobrodošli nazad na Twitter. Ovdje ste potrebniji, a i korisniji".

Da se Tasovac stvarno vratio pokazao je sa još dva tvita.

"Politika je zanat kao i svaki drugi. Nešto malo se i naučilo u prethodne dvije godine", bio je je drugi tvit danas.