Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Erotski printovi se nazivaju abuna-e - rizične slike - rizikuješ da te uhapse, jer su erotski printovi jedno vrijeme bili zabranjeni. Za shungu se podrazumjeva explicitni sadržaj i svi printovi koju se nalaze u Britanskom muzeju dostupni su u digitalnoj formi http://www.britishmuseum.org/research/collection_online/search.aspx?searchText=shunga&images=true Što se tiče šokiranosti Britanaca, Britanski muzej ima jednu od najvećih kolekcija erotske umjetnosti iz svih epoha i kultura.
asa akira
Na ovim slikama nema nista sokantno, maze se, ljube se, obuceni do vrata. Jedino, ako nemaju neke golisave, koje nama nisu prikazane.
To i jeste ono što valja na ovim slikama,zamotano i skriveno, a onaj ko gleda stvara sliku onoga što se dešava ispod,.....totalno otkrivene ne pokazuju "ništa"...... : )))
Pravo da ti kazem, to oblacenje ,,na izvolite" mi se ne svidja. Previse se otkrilo:)
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Bas su me sokirali...
Bosanac lani odbranio magistarski rad na tu temu i napravio 3 izložbe, (u Sarajevu bila u junu 2013). Ali kako mu zemljaci slabo obilaze izložbe, malo je bilo i šokiranih. http://muhaonline.com/artwork/100-views-of-ukiyo-e/volume-i-masters/
Hvala na promociji, a i na dobrom opisu navike Bosanaca da posjete izložbe.
aa znam...gledao sam dok je crtao Totora ispred BBI...sjedio sam 2 sata iza njega naklupi i gledao :D
pa zato su sad najpametniji :)
a onda ce ih sigurno sokirati kad upale pink tv