Zanimljivosti
0

Iznajmljivanje kućnih ljubimaca za zaposlene

Sarajevo-x.com
Za vrlo zaposlene ljude koji ponekad žele imati kraj sebe psa, ali se o njemu ne mogu brinuti stalno, u Los Angelesu i San Diegu je otvoreno mjesto gdje mogu iznajmiti kućnog ljubimca. Srećom, centri koji se bore za dobrobit životinja osuđuju ovaj projekt i smatraju da je to zlostavljanje životinja na kojem vlasnica želi zaraditi što više novca.

Otvaranje mjesta na kojem bi se pas mogao iznajmiti (na jedan dan, sedmicu, a postoji i opcija usvajanja), izaziva kontroverzu zbog zlostavljanja životinja tjerajući ih da mijenjaju vlasnika, prenosi Reuters.

Iako se Marleni Cervantes ideja iznajmljivanja životinja učinila "zanimljivom", nije sigurno hoće li njena poslovnica zaživjeti zbog oštrih kritika organizacija za zaštitu životinja.

"Napravila sam plan prema kojem nekoliko ljudi dijeli vlasništvo nad jednim psom. Motivirali su me komentari mojih kolega i prijatelja koji su govorili kako bi rado imali psa, ali jednostavno nemaju vremena", izjavila je Cervantes.

Iznajmljivanje pasa je započelo u martu ove godine i to u Los Angelesu i San Diegu, ali vlasnica planira posao proširiti i na New York, San Francisko, Boston, Washington i London.

Organizacije za zaštitu životinja oštro osuđuju ovaj potez smatrajući da je vlasnica u iznajmljivanju vidjela samo unosan posao, a da će zbog toga životinje biti na neki način zlostavljane.

"Flexpetz je samo biznis koji će vlasnici donijeti novac, ali na uštrb životinja koje će trpjeti posljedice", izjavila je glasnogovornica organizacije za zaštitu životinja, Daphna Nachminovitch.