Tvorac antivirusa
10

Ispadima nema kraja: McAfee nastavio objavljivati slike razmnožavanja kitova na Twitteru

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
John McAfee u prošlosti je bio ugledan kompjuterski programer i biznismen koji je osnovao prvi komercijalni softver za cyber sigurnost. Međutim, kroz nekoliko godina javnost ga je prozvala još jednim IT čudakom.

Naime, tvorac McAfee antivirusa ima bogatu historiju pogrešnih izjava i lapsusa. Naprimjer, jednom prilikom je kazao da se prerušio u uličnog prodavača u Gvatemali kako bi pobjegao od policije u Belizeu, a drugi put je obećao da će pobijediti na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Međutim, njegov najnoviji ispad bi ga mogao dovesti u nevolju s američkom vladom iz razloga što ovaj multimilioner tvrdi da nije podnio porezni izvještaj za proteklih osam godina. Prema njegovim riječima, porez je nezakonit i neustavan.

On je čak Internal Revenue Service (IRA), centralnu poresku instituciju u SAD-u, uporedio s nacističkom SS vojnom formacijom, te je kazao kako će ostatak života provesti u sukobu s njom.

Važno je istaći i to da se kolekcija nesuvislih izjava McAfeea ne završava ovdje, jer se on također vratio jednoj od svojih omiljenih online rutina - tvitanjem o seksu s kitovima.

Fotografije razmnožavanja kitova su se opet pojavile na McAfeeovom Twitter računu nakon što su prvi put ugledale svjetlo dana 2016. godine. Iako je u pitanju samo još jedna od njegovih šala, on je ipak ustrajan u njoj s obzirom na to da traje dvije godine.

McAfee navodno planira da učestvuje i na predsjedničkim izborima 2020. godine, gdje će vjerojatno biti još jedan u nizu od simpatičnih kandidata, piše Independent.