Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pretezno mladi slovenci koriste rijec "babo"
...oči se reče...ne pa babo...ne mi tvezit te vaše kmečke besede, povejte po slovensko čefurji...čefurji raus :-D :-D
Babo...babo...pitajte mladjahne mamice
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tristo mi dlaka iz dodikova nosa!!!
e u psovanju nam nema ravnih.. barem smo u nečemu prvi :)
Slovenci puritanci, rodila ih majka, razmnožavaju se putem diobe i bezgrešnog začeća...
Koliko znam iz skole taj se jezik zove Srpsko-Hrvatski sa razlicitim dijalektima.....
Sve vrijeme vladavine Osmanske imperije stanovnicima Bosanskoga pašaluka jezik je bio bosanski. Prvi i najstariji rukopisni rječnik pod naslovom Bosansko – turski rječnik Muhameda Hevaije Uskufije izlazi 1631. godine.
Aha "Kurba prasica" su garant od nas uzeli kao psovku
Čemu ne potrebni komentari...Janez ovaj,Janez ovog...zapamtite da su nam Janezi dali posao,obrazovanje,zdravstvenu zaštitu što nikad nebi dobili u BiH.Vsekakor draga Inga.Slovenščina je nujno potrebna vsem,pa tudi tistima ki so več kot desetletje v Sloveniji,pa govorit ne znajo.
Da se predstavim ja nisam Janez :)
da nisi janez al te je.e janez. poser.m se na janeze, a njihove vesne,mojce i sl. nikako da stignem prvi da po.ebem jer su ih drugi hrvati,bosanci i srbi već odradili.
A isto je i kad postanu punoljetni.Dolaze u Bosnu starog traziti :)
" Bosanka u sloveniji sa sinom ceka na red u ambulanti. Mali nemiran, ona mu nekoliko puta kaze: prid sem..prid sem.. mali nista i dalje skace i dere se.. Kad bosanka: ma prid sem je..bo ti mater svoju 😅
Sušta istina! Jedne davne, decembarske noći išao sam iza skupine slovenačkih mladića i djevojaka, blizu hotela "Slon" u Ljubljani. Bili su bučni, glasni, veseli i tako su brzo izmjenjivali replike da nisam uopće razumio što govore. Ali ono što sam razumio i to dobro i jasno bile su, s vremena na vrijeme izgovorene sočne psovke na mom tada srpskohrvatskom jeziku. Iskakale su iz kao buhe iz neprozirnog, debelog krzna. Sve gore i skaradnije a ja nisam znao da li da budem sretan što i mladi Slovenije znaju moj jezik ili me je bilo stid zbog toga.
Kad suju po bosanski- bem ti zlatnu kashiku! Po Srbski- Dabogda se udavio u BG na vodi! 'rvacki- Popushis Kolindu,ne!
Meni šega kad čujem makedonce i slovence kako pričaju. Ko da se namjerno zezaju s nama :D
Kad se moj Himzo vrati
Slovenci su jako fini ljudi. A to psuju Bosanci,Hrvati i Srbi.
Hoce da kaze da su Slovenci fini i kulturni, a ovi Bosanci, Hrvati i Srbi, su primitivni. Slovenci su na lijep, kulturan nacin pohapali pare iz Ljubljanske banke. Oni nisu psovali. Oni su samo fino i kulturno pohapali lovu. Treba to znati, na lijep i kulturan nacin pohapati tudje pare i bez psovanja, praviti se mutav. Inga bona, idi na skijanje, to vama Slovencima najbolje ide. Hajmo sad, hop, hop, hop, hop..........
Bubnjeva ti Darkvuda. Haha, šega su Slovenci, jes, jes, ali nas su dobro opuhali. Što bi reko Čenga: Ni denarja. Kdaj bo to, ni znano.
u čemu je poenta,'bem ti!?:))