Sretna dobitnica
48

Hrvatica na lutriji osvojila više od tri miliona KM: Nikad se tako nisam veselila ponedjeljku

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvatskoj lutriji javila se sretna igračica koja je osvojila 14 miliona kuna, odnosno više od tri miliona konvertiblnih maraka.

"Krajem augusta u Zaprešiću je uplaćen listić koji donosi 14.207.184 kuna (3.698.286 konvertibilnih maraka), a sretna igračica, umirovljenica, koja ga je uplatila i osvojila Jackpot igre Loto 7, javila nam se tek jučer", javili su iz HL-a.

Naime, ona je u subotu saznala i shvatila da će postati milijunašica te je morala čekati cijeli vikend kako bi kontaktirala Hrvatsku lutriju, prenosi 24 sata.hr.

"Nikada se do sada nisam tako veselila ponedjeljku!", izjavila je.

Nije bila jedina koja se radovala ponedjeljku. Naime, na blagajni Hrvatske lutrije su se pojavili dobitnici iz Ogulina i Jastrebarskog, koji su stigli po svoje dobitke: bračni par iz okolice Ogulina osvojio je dobitak 6+1 od 775.129 KN (nešto više od 200.000 KM) dok je bračni par iz Jastrebarskog osvojio peticu od 478.335 KN (otprilike 124.000 KM).

"Sjećam se davnih godina kad me suprugov djed znao poslati da uplatim i to mi je, priznajem, bila najveća muka, pogotovo u zimskim mjesecima. Uglavnom igram Loto 7 i Eurojackpot i to uvijek iste brojeve, a rezultate naknadno provjerim na internetu. Tako je bilo i ovog puta, ali prilikom provjere mislila sam da imam šest pogođenih brojeva. Tek naknadno sam shvatila da je u pitanju 6+1 dobitak i u nevjerici sam probudila supruga kako bi mi i on mogao potvrditi da dobro vidim", rekla je druga dobitnica.

Dodala je da je listić zaključala u kutiju, a onda je "po cijele dane grčevito držala ključ i pazila da ga ne izgubi".

I bračni par iz Jastrebarskog jedva je čekao početak ove radne sedmice. Za dobitak je u ovom slučaju zaslužan suprug.

"Uvijek ja igram, nikad supruga, zato ona ne može niti dobiti. Odigram Eurojackpot i Loto 7, a brojeve biram nasumično, samo precrtam pa što bude", ispričao je.

Naravno, ni on nikad nije vjerovao da će dobiti ovako veliki dobitak.

"Nakon što je u medijima izašla priča da je u Jaski osvojena petica, provjerio sam brojeve na mobitelu i shvatio da sam dobitnik. Do sada nisam vjerovao, ali sada mijenjam mišljenje i baš mi se čini da ću se opet, kad-tad, vratiti na blagajnu", kazao je.