Zanimljivosti
0

FOTO / Hoteli na najneobičnim mjestima

Sarajevo-x.com
Britanski Telegraph napravio je listu hotela koji se nalaze na najeobičajnim mogućim mjestima, od letećeg tanjira do vinskih bačvi.

UFO - Pustinja Mojave, Južna Kalifornija

Smješten je u pustinji koja je poznata po svjedoćenjima koja govore o paranormalnim pojavama. Navodno je hotel napravljen prema instrukcijama koje su stigle sa Venere. Napravio ga je aviomehaničar i ufologist, George Van Tassel.

Lopte na drveću - Vancouver, Kanada

Gosti se osjećaju poput ptice u gnijezdu dok su smješteni u eko kuglama. Nalaze se između tri drveta povezana konopcima slijedeći druidsku tradiciju. Unutar je smješten prostor za jedenje, kuhinja i dva odvojena kreveta.

Pećina - Victoria, Australija

Nakon što uđete kroz usta smještene ispod sijajućih očiju, prolazite sa bakljom kroz pećinski prolaz do svoje sobe. Zbog vanjskih terasa u sobe dopire dovoljno svjetlosti. Jedna je opremljena i sa roštiljem.

Vinska bačva - Rhine valley, Njemačka

Zašto ne bi proveli noć na dnu bačve? Ove imaju dva mala prozora, dva kreveta i stare su 80 godina.

U avionu - Waitomo, Novi Zeland

Ako ste ikada imali želju vidjeti pilotsku kabinu, ovaj hotel vam omogućava da u njoj i spavate. U avionu je smještena kuhinja i krevet u kabini. Na mjestu gdje je sjedio pilot nalaze se dupli krevet koji je se nalazi tik do komandne table.

Nečije dvorište - Westphalia, Njemačka

Zašto biti okružen sa četiri zida kada možete spavati ispod zvijezda na lijepo uređenom travnjaku? Svako sklon egzibicionizmu može noć provesti na metalnom krevetu uz poglede susjeda. Tuš i toalet se nalaze unutar kuće, gdje je preporučljivo prenoćiti u slučaju kiše.

Kofer - Saxony, Njemačka

Nema potrebe za raspakivanjem kada vam se hotelska soba nalazi u velikom koferu. Gosti se iznenade kada otkriju koliko stvari je stalo u kofer, poput kreveta i kupatila.

Koralno more - South Ari Atoll, Maldivi

Boravite u sobi dok oko vas plivaju raže, dugine ribe i ostale morske životinje koje vidite kroz providne zidove.