Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kao dosad se nije mogla isprintati ilegalno
Jesi cuo za krematorije? Mozda zato nema 6mil kostiju, sta kazes? Ova budalastina me podsjetila na onog mamlaza Fatmira Alispahica, koji je u nekom svom proljevu od pisanja nesto slicno napisao.. Doduse, on je znao za krematorije, pa je upitao a gdje je onda brdo pepela u Njemackoj.. Samo kazem, gori si mamlaz od njega!
Neka i gori od njega su objavili knjige. Sva krivica drugog svjetskog rata je svaljena na Nijemce, zato oni ovako primaju i po 800000 izbjeglica godisnje i pomazu sirom svijeta. Nabili su im kompleks. Josef Wissarionowitsch Stalin je puno veci ubica, vise je ubio nego Hitler. Drugi su bacali atomske na Japan, treci su bombardovali Drezden. Drugi svijetski nije bio toliko crno bijel.
Sile osovine nije cinila samo Njemacka, iako se u tom kontekstu rijetko koja od njih spominje. https://hr.wikipedia.org/wiki/Sile_Osovine#Dr.C5.BEave_nositelji
kako tanjug javlja, oni ga vole
Ja je čit'o sa 12 godina!
pasce govnasto, to ti je prokleti hitler.
Ouuu vratio se brko nema više laprdanja.ŠNELLL
Sieg Heil !
U posljednje vrijeme se dosta forsiraju teme o Drugom svjetskom ratu i Hitleru. Je li to slučajno? Namjerno? Bezazleno? Opasno? Ne želim biti pesimističan, ali znam samo da u Evropi sve više jača nacionalna desnica, da se širom svijeta otvaraju nova i rasplamsavaju stara žarišta, te da se polako u sukobe uvlače i velike sile (pored ovih redovnih, SAD i VB) kao što su Rusija, Turska i Francuska.
Sad će ovo prekopirat za Treći svjetski... Ovaj put meta muslimani :D Živi bili pa vidjeli :D
Samo sto muslimani nisu zidovi. U ovom slucaju ce vrijediti ona "tko drugom jamu kopa , sam u nju pada." ;)))
Jebo li ga njegov čovic ...
" Ako me trazis u nekom drugom pogledaj dobro da li sam ja to lice tebi nista ne znaci oko te vara, ali srce zna"
Jakob Finci na aparatima
Knjige jesu da se citaju. Procitati knjigu ne znaci poistovjetiti se sa autorom ili likovima, niti uzeti sadrzaj "zdravo za gotovo". Knjige su, po prirodi stvari, edukativno sredstvo iz kojih i po kojima se uci "kako treba". "Mein Kampf" nije izuzetak - to je, takodje, knjiga da se procita i izvuce pouka, nauci. Ali, nauci "kako ne treba". Sudeci po desavanjima u svijetu oko nas, i najrazlicitijim izlivima rasizma, diskriminacije, etnickim ciscenjima, ratnih zlocinima,..., do genocida i u vlastitoj nam avliji, malo, nedopustivo malo istorije smo apsolvirali.