Svjetska rekorderka
0

VIDEO / Gepardica Sarah tri sekunde brža od Bolta

Totalsport
Možda je Usain Bolt najbrži čovjek današnjice, no u ukupnoj konkurenciji sisavaca je daleko od svjetskog vrha. Gepardica Sarah je u srijedu postavila novi svjetski rekord, istrčavši 100 metara za 6.13 sekundi.

Na posebno dizajniranoj stazi u zoološkom objektu specijaliziranom za razmnožavanje geparda, u američkom gradu Cincinnatiju, osmogodišnja Sarah je najprije istrčala zadanu dionicu za 6.16 sekundi, da bi kasnije popravila svoj rekord za tri stotinke.

Tako se Bolt može pohvaliti da je barem u nečemu bolji. On je, naime, svoj rekord na Svjetskom prvenstvu u Berlinu popravio za čak 11 stotinki (9.58). Sarah je sada i službeno najbrža životinja na planetu, a koliko je brza potvrđuje da je uspjela stići i mamac koji je pušten kako bi je motivirao da trči.

Pitanje je, međutim, hoće li još dugo Sarah biti svjetska rekorderka budući da je već najavljeno kako će gepardica Zaza iz zoološkog vrta u Capetownu za koju sedmicu pokušati biti još brža.

  • Ovaj smo put trčali uzbrdo i s vjetrom u prsa, a ako Zaza sruši naš rekord, sljedeći ćemo put trčati nizbrdo i s vjetrom u leđa. Niko neće pobijediti Sarah dok sam ja tu - rekla je za Daily Mail Cathryn Hilker, osnivačica programa za divlje mačke u koji je uključena i Sarah.

Gepardi, inače, mogu dosegnuti brzinu od oko 110 kilometara na sat.