Plesni klub "Romantik"
0

Generalna proba maturantske parade

Sarajevo-x.com
Plesni klub "Romantik" organizirao je generalnu probu za bh. maturante. Danas su se u Travniku maturanti okupili ispred Konzuma u 12 sati, a u Zenici je za 15 sati zakazano okupljanje ispred Gradske arene. Sarajevski maturanti imat će generalnu probu u Termalnoj rivijeri (Ilidža) 13. aprila u 12 sati.

Zamisao je da 15. maja svi maturanti budu spremni za sudjelovanje u svjetskom kulturnom događaju ove vrste koji će se desiti na platou ispred BBI Centra tačno u 12 sati, gdje će plesati uz Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille".

U Sarajevu će maturantsku paradu pratiti "Drum orkestar" u sastavu od 100 bubnjara, kojima su imali priliku da se priključe i neki od maturanata, ali i atraktivni plesači koji će napraviti karnevalsku povorku.

Želja organizatora je postavljanje Guinnessovog rekorda u sinhroniziranom plesu s više od 30.000 plesača na više od 50 lokacija, na gradskim trgovima i ulicama u više od sedam država. Uz sve to, učesnici maturantske parade će prije samog izvođenja plesa položiti zakletvu o nenasilju.