Indija
0

Djevojčica spontano krvari iz očiju, dlanova, kose i stopala

Sarajevo-x.com
Dr. George Buchanan i Twinkle Dwivedi
Dr. George Buchanan i Twinkle Dwivedi
Twinkle Dwivedi iz Indije je na prvi pogled kao i svaka druga 14-godišnjakinja. Međutim, ova djevojčica ima neobičan poremećaj zbog kojeg nije išla u školu dvije godine. Njena koža spontano krvari više puta dnevno.

Tinejdžerka mora primati transfuzije jer svakodnevno krvari oko 50 puta iz očiju, nosa, kose, vrata, dlanova i stopala.

"Ne boli me kad počne krvarenje. Međutim, poslije svakog krvarenja se umorim i dobijem glavobolju" rekla je Twinkel.

Kad je poznati američki pedijatar dr. George Buchanan čuo za neobični slučaj, odmah se spakovao i zaputio u grad Lucknar na sjeveru Indije gdje djevojčica živi s majkom i ocem.

"Nikad u životu nisam vidio ovakav slučaj, da neko spontano krvari iz očiju, dlanova ili kose. Nisam nikad ni pročitao nešto ovako", rekao je dr. George Buchanan prenosi Daily Mail.

Kad su ga njeni roditelji pozvali da svjedoči krvarenju doktor je bio šokiran. Pokušavao je da pronađe rane na njoj ali nije uspio. Odlučio se da uradi neke testove kako bi shvatio o kakvom je poremećaju riječ. Testovi su pokazali da bi mogla imati problema sa zgrušavanjem krvi ali trebat će još vremena da se ta teorija dokaže.

Zbog poremećaja već dvije godine ne ide u školu. Dvije školske ustanove su je odbile jer nisu znali kako da reaguju na njena konstantna krvarenja. Twinkle je tužna zbog toga jer želi da bude normalna kao i sva ostala djeca.