Nema nikakvih poteškoća
0
Čovjek živi sa uređajem umjesto srca
Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad nema te zene koja ce mu srce slomiti :D
Kol\'ko trosi ovaj uredjaj?
http://www.uth.tmc.edu/thermaltherapy/ClinicDirections.html Medical center u Texas. Najveci medikalni center z novu tehnologiju i specialne operacije.
A viagra? izgleda da moze svaki dan viagre :)
Doktor Miralem Pašić je ovo uradio jos prije 7 godina u Berlinu ..covjek i dan danas živi sa umjetnim srcem ...
a kad baterija zakaže...uključi se solarni pogon ili fuelcell...sta je sa podmazivanjem, gličevima u sistemu...daleko smo mi od besmrtnosti, ovo je samo fin način da se čojeku produži život i omogući da se fino oprosti od raje...i umiranje je za žive, ništa loše ;)
jos malo i postajemo roboti
Ova vijest je iz 11.juna.2011 i covjek je zivio pet sedmica bez srca i umro sto mozete vidjeti na linku ispod,dok ovi kvazi-novinari objavljuju tek danas http://www.dailymail.co.uk/health/article-2003956/Craig-Lewiss-beatless-heart-Texas-husband-lives-5-weeks-pulse.html
Ovo vodi ka besmrtnosti :D
Nije impresivno, uobicajeno je. Nervi prenose elektricni signal. Dovoljno je elektrodu prisloniti na nerv da se taj signal detektuje. Ne mora se cak ni prisloniti. Kod EEG-a elektrode se stave na skalp da bi se mjerila elektricna aktivnost mozga.
To bi onda znacilo da su spojili nerve na \"masinu\",sto bi zaista bilo impresivno.
Pa senzor pokupi signal elektricni signal simpatikusa i ubrza uredjaj.
Kao prvo kaze se pacemaker,i nebi se slozio da je isti princip kao kod ove sprave,jer pacemaker samo pojacava kontrakciju srca kroz slanje vlastitih impulsa,odnosno pacemaker prima informacije od srca,te salje odgovarajuci impuls.Medjutim,ovdje nemamo srca. Odakle onda dolaze informacije za brzinu(regulaciju)otkucaja?Kako to srce prepozna da mi trcimo uz stepenice? (kod obicnog srca ce autonomni sistem preko impulsa to odrediti).
isto kao i kod peacemakera diletantu,elektro puls ce odredjivati brzinu kontrakcije i kolicine krvi prema potrebi kiseonika u komorama,ne lupetaj vise hehehehehehe
Kod normalnog covjeka simpatikus i parasimpatikus kontrolisu brzinu otkucaja,zavisno od situacije u kojoj se nalazi(pr.covjek trci uz stepenice,simpatikus ce ubrzati rad srca, kako bi imao dovoljno oksigenaciju tkiva...) Kako je regulisana brzina otkucaja ovog \"srca\" ?
ziku dvogleda :D
sad ce bosnjaci reci kako je ovo protiv vjere i sihira hehehehe