Zanimljivosti
0

Četverogodišnji dječak drugi put izabran za gradonačelnika

Klix.ba
Robert Bobby Tufts
Robert Bobby Tufts
Robert Bobby Tufts još nema ni u predškolsko obrazovanje, a već je dva puta izabran za gradonačelnika malog turističkog mjesta u Minnesoti (SAD).

Tufts je u nedjelju izabran za gradonačelnika gradića Dorset već drugi put. Grad nema formalnu vlast i ima populaciju od 22 do 28 ljudi, ovisno o tome da li su ministar i njegova porodica u gradu.

Svako je mogao glasati koliko god puta hoće, s tim da je trebao uplatiti po jedan dolar, na bilo kojem glasačkom mjestu, koja su bila raspoređena u gradskim trgovinama, pišu američki mediji.

Bobby je imao samo tri godine kada je dobio izbore prošle godine. Njegova majka, Emma Tufts, rekla je da su ona i njen sin prezauzeti otkako je Bobby ponovo izabran za gradonačelnika. "Imao je dug dan jučer, ali je sve uradio kako treba. Iznenađena sam", kazala je ona.

U oktobru će Bobby napuniti pet godina, a izborna kampanja ga je isuviše iscrpila i sve što sada želi je prvo se poigrati sa svojim vršnjacima.

Emma je navela kako posao njenog sina uključuje i prikupljanje novca za humanitarne organizacije i akcije. Mali Bobby je i u tome dobar, jer je već prikupio 750 dolara od promotivne šetnje ovog ljeta, a u planu mu je i prodaja majica, također u dobrotvorne svrhe.