Zanimljivosti
0

Britanka najfotografisanija osoba na Facebooku

Sarajevo-x.com
Ciara Joyce (21), studentica Univerziteta Worcester u Velikoj Britaniji, vjerovatno je jedna od osoba sa najviše fotografija objavljenih na Facebooku. Naime, ova Britanka se pojavljuje na preko 5.000 snimaka na popularnoj stranici za društveno umrežavanje, otkriva Telegraph.

Ciara otkriva da je svoju nevjerovatnu galeriju uspjela prikupiti zahvaljujući običaju da sa prijateljima svakog dana izlazi vani i slika se.

Svakodnevno na FB postavi oko 400 fotografija. Također, označena je i na fotografijama prijatelja, čime je obogaćena njena nadasve velika kolekcija.

Dečko ove Britanke Andy Gorman pokrenuo je i vlastitu grupu na ovom sajtu koja se zove: "Da li je Ciara Joyce najčešće označena osoba na Facebooku?"

Gospođica Joyce inače dolazi iz Bearsteada u Kentu i ističe da nema pojma koliko se tačno njenih fotosa nalazi na internetu. Štaviše, kaže da joj se ni ne sviđa što je na toliko snimaka.

"Postoji još grupa koje pitaju ko je najoznačenija osoba na Facebooku, ali dosad je pronađena samo jedna sa 1.500 fotografija", objašnjava Ciara. "Ja zaista nisam ekstrovertna i ne trčim uvijek pred fotoaparate. Zapravo, ni ne volim da me slikaju."

"Vjerujem da ima toliko mojih fotosa jer ih ne cenzurišem", smatra studentica koja tvrdi kako je imala digitalni fotoaparat mnogo prije njenih prijatelja.

"Kad sam bila mlađa uvijek sam fotografisala, pa kad se pojavio Facebook, onda su me svi prijatelji pitali da ih stavim na sajt. Sjećam se da smo jednu noć napravili 400 snimaka. Mislim da je vrijeme da ostavim aparat i jednostavno uživam", kaže Ciara.