Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobra izvala: "Inače, poznato je da koze imaju četiri odvojena želuca za varenje, što znači da proizvode gasove vrlo neprijatnog mirisa, odnosno 1.97 kilograma metana po satu". Da mogu prizvesti 1,97 kg metana na sat bile bi produktivnije i profitabilnije od nuklearne elektrane.
Evo podatak: Godišnje koza proizvede 370 kg metana, dakle dnevno oko 1 kg a ne na sat, to je 24 x manje od navedenog u tekstu. "Jährlicher Methan-Ausstoß einer Milchkuh 3.505 Jährlicher Methan-Ausstoß eines Kalbes 1.740 Jährlicher Methan-Ausstoß eines Schweins 230 Jährlicher Methan-Ausstoß einer Ziege 370 Jährlicher Methan-Ausstoß eines Schafes 320"
Rekla kazala pametna. hvala za info!
i koze vidjese aviona, samo bosnjo jos Golfa dvicu dere do Makarske i nazad.
Zamoli Fahru Radoncica da te provoza u svom privatnom avionu.
A ti izgleda i u halu sa A380
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
_"Tokom istrage nisu pronađeni nikakvi tragovi dima, te je kasnije utvrđeno da se detektor dima oglasio zbog velike količine stomačnih gasova koje su proizvele koze koje su se nalazile u avionu. Naime, u avionu se, osim četvoročlane posade, nalazilo 2.186 koza." Voziti 2186 koza, a ne znati ništa o njima i ne znati da one proizvode gasove, je van zdrave pameti. Da je posada bila upućena o gasovima koje one stvaraju, mi danas ne bi čitali ovu vijest.
prdi koza jel
jel pricamo o istim kozama :O
Šta je to, neki transportni avion bez ventilacije. Da se oslobodio i akumulirao toliki metan eksplodirao bi kao u rudniku mrkog uglja.
Kakva zadivljujuća posvećenost informiranju. Tekst o B 747 Singapore Airlines, a ilustracija za MD11 Lufthanse. Još da su rekli je li količina proizvedenog metana po satu data za jednu kozu ili za sve njih...
Sve to na stranu. Mene interesuje kako su izbjegli "incidente" na zadnjem dijelu putovanja:)
Tobe jarabi.
SRAM VAS BILO KOZE ŠTA RADITE. JA LJUDI KOLIKO MI IMAMO KOZA U OVOJ NAŠOJ DRŽAVI NIKAKVO ČUDO ŠTO NAM SE USMRDILA, TE KOZE IMAJU 4 ODVOJENE STVARI: MIT, KORUPCIJA, KRAĐA I POLITIKANSTVO... SVE KOZA DO KOZE.. PA KAD POČNU DA PRDE NEPALE SE ALARMI NEGO SIGNAL ZA NUKLEARNU KATASTROFU...
"Bilo je prdnuto" - Koze
Na slici je avion Lufthansa, u vijesti Singapore Airlines
Moram te razocarati sto nisam glup i primetim stvari. Nego ti nisi ljut na mene nego na svoje roditelje.
koze svjetski putnici,pa jos prde.