Skandal u Indiji
3

Uhapšena bolivudska glumica Rea Chakraborty, tereti se za tragičnu smrt svog momka

E. Sk.
Bolivudska glumica Rea Chakraborty uhapšena je zbog moguće povezanosti s tragičnom smrću njenog dečka, glumca Sushanta Singha Rajputa.

Chakraborty je u utorak uhapsio indijski Biro za kontrolu narkotika zbog kupovine kanabisa za dečka Sushanta Singha Rajputa, koji je u junu propnađen mrtav u svom stanu u Mumbaiju.

Policija je ovaj slučaj opisala kao samoubistvo. Indijske vlasti su izvršile obdukciju, ali nisu dale zvaničnu izjavu o rezultatu. Mentalno zdravlje i samoubistvo i dalje su tabu u Indiji, piše CNN.

Njegova je porodica prijavila Rheu policiji optuživši je da ga je ohrabrivala u namjeri da sebi oduzme život.

S obzirom da je Rajput bio velika zvijezda u rodnoj Indiji, njegova je smrt bila medijski popraćena, a detalji iz njegove veze s Rheom su također izašli u javnost. Vezu su počeli na ljeto prošle godine, a decembru 2019. počeli su zajedno živjeti. Samo sedam dana prije njegove smrti, Rhea se vratila roditeljima.

Nakon što je preminuo, indijski mediji raspisali su se o tome da je imao problema s mentalnim zdravljem, a onda se u fokusu javnosti našla Rhea. Medijska hajka se intenzivirala nakon što ju je Rajputov otac tužio.

On tvrdi da njegov sin nije imao nikakvih psihičkih problema, a Rheu je između ostalog, optužio da je ukrala novac njegovog sina. Glumica je porekla sve ove optužbe. U njenu odbranu stali su brojni bollywoodski glumci koji su prozvali indijske novinare, tvrdeći da provode mobing nad glumicom.