Novi dom
0

FOTO / Thierry Henry i Andrea Rajačić uživaju u New Yorku

Sarajevo-x.com
Novi fudbaler "New York Red Bullsa", Thierry Henry, fotografisan je sa svojom djevojkom, Sarajkom Andreom Rajačić, ispred hotela u tom američkom gradu.

Henry izgleda umorno, što ne čudi s obzirom da je iza njega nekoliko napornih mjeseci. Napadač je i sam priznao da je umoran nakon susreta sa "Manchester Cityjem".

Za loš nastup francuski reprezentativac okrivio je činjenicu da još uvijek ulazi u formu za predstojeću sezonu u Major Soccer League.

"Neobično je jer sam tek na pripremama, dok su ostali igrači već u punom pogonu. Nisam ni blizu forme, ali sam želio igrati sa momcima. Iskreno, danas nije bilo lagano. Bio sam umoran, ali je to normalno", prenosi "Daily News".

Francuz je potpisao za Red Bull nakon užasnog iskustva sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Henry nije uspio izboriti startnu postavu reprezentacije čiji su skandali punili novinske stupce.

Henry je kao jedan od važnih razloga prelaska u SAD naveo rasizam u evropskom sportu.

"Nažalost, u Evropi je rasizam odraz stanja u društvu. Ako pripadate drugoj religiji, naciji ili ste drugačije boje kože onda možete čuti loše stvari. Nikada nisam čuo za takvo nešto u SAD-u", rekao je Henry.

Andrea i Thierry u vezi su dvije godine, a upoznali su se u Barceloni. Od supruge Nicole Merry razveo se 2007. godine, a kćerka Tea rođena je 2005.