Detaljno o eventu
683

Solomun zatvara Sarajevo Film Festival nastupom u Titovoj ulici

Svjetska DJ zvijezda Solomun će zatvoriti ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala svojim nastupom, svirajući za hiljade turista i građana Sarajeva.

DJ Solomun će započeti lansiranje zaraznih plesnih melodija sa balkona Vječne vatre u 23:30, a njegov nastup će trajati sve do 3:30 iza ponoći. Klabika V Solomun - The Continuum je peti nastup slavnog DJ-a u Bosni i Hercegovini. Njime se obilježava "Dekada Elektriciteta", odnosno deset godina posvećenosti Klabike jačanju noćne ekonomije.

Ovaj projekt Klabika realizira u saradnji sa Info centrom Evropske unije u BiH, Vladom Kantona Sarajevo, uz veliku podršku Turisticke Zajednice Kantona Sarajevo i Kantonalnog Ministarstva Kulture i Sporta, u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom i Općinom Centar. Kompanije Carslberg B-H, Klika, NFT Tix, Hell Energy Drink, Leda prirodna voda i Metromedia Group su također prepoznali značaj Solomunovog nastupa za turizam i kulturnu sliku Sarajeva.

Organizatori su objavili i servisne informacije za sve građane, kako bi olakšali svima pristup i omogućili odličnu i sigurnu zabavu.

Saobraćaj se obustavlja u 21:00, a kapije za posjetioce se otvaraju od 22:15, stoga preporučujemo svima da dođu na vrijeme i izbjegnu moguće zastoje zbog sigurnosnih kontrola. Vlastita hrana, piće, ruksaci, torbe i svi krupni asesoari se neće moći unijeti dok će se manji predmeti (npr ženske torbice) detaljno pregledati na ulaznim kapijama te savjetujemo svima da krenu na ovaj događaj sa što manje predmeta i opreme. U slučaju nevremena i padavina događaj se neće zaustaviti, party se nastavlja uz mogućnost da Organizator skrati trajanje nastupa za 1h (do 02:30h).

Danas tokom dana će biti aktivna povremena obustava saobraćaja u lijevoj traci uz objekat Vječne vatre, a radi istovara opreme. Od 21:00 sati 19.08.2022. do 04:00 sata 20.08.2022.godine doći će do privremene potpune obustave saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije od spoja sa ulicom Pehlivanuša do spoja sa ulicom Kaptol i u ulici Maršala Tita od spoja sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicama Radićeva i Trampina.

To će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika:

● tramvajski saobraćaj će biti obustavljen;

● linija 31E Vijećnica-Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom do Trg Austrije i nazad

Autobusi kompanije Centrotrans će saobraćati normalno osim autobuskih linija:

● 27E-1 Baščaršija-Hrasnica

● 31E Vijećnica-Dobrinja

a za koje će od 21:00h biti izmijenjen polazni terminal te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije-Skenderija u oba pravca saobraćati će trolejbuskom trasom. Izmjena u broju polazaka neće biti, već samo izmjene u polaznom treminalu I u trasi kretanja na relaciji Trg Austrije-Skenderija.

Mapa eventa prikazuje pet (5) ulaza za relaksiran pristup događaju, a svakako pozivamo posjetioce na strpljenje i opuštenu energiju jer će kvaliteta samog ulaska garantovati svima odličan provod.

Građanima će pristup biti omogućen iz ulice Kulovića, Radićeva i Dalmatinska, prolaz pored kafića Vatra i prolaz do Kamernog Teatra 55.

Organizatori poručuju svim stanarima Titove i okolnih ulica da se pridruže zabavi, te da iz sigurnosnih razloga ne izlaze na rubove prozora i ne naginju se sa balkona za vrijeme trajanja događaja.