Daleko od lika gangstera
62

Zvijezda serije "The Sopranos" uz sijedu kosu i naočale izgleda neprepoznatljivo

N. O.
Michael Imperioli (Foto: Twitter)
Michael Imperioli (Foto: Twitter)
Michael Imperioli poznat je po ulozi Christophera Moltisantija u mafijaškoj drami "The Sopranos", a posljednjom fotografijom pokazao je kako izgleda daleko od lika mladog gangstera kojeg je tumačio u seriji.

Imperioli je djelovao gotovo neprepoznatljivo dok je na Instagramu pozirao u majici svog indie-rock benda Zopa.

Glumac se obratio pratiocima na ovoj mreži i pojasnio je da će prihod od prodaje majica ići za pomoć građanima Ukrajin "tokom ovih strašnih i tragičnih dana" te se zahvalio svima koji su već kupili primjerak.

Bend Zopa je 2020. godine objavio svoj debi album "La Dolce Vita", a pjesma "Red Sky" koju su predstavili prije mjesec dana je prva nova muzika od tada.

Michael je postao poznato ime zahvaljujući svojoj kultnoj ulozi u seriji "The Sopranos" glumeći od 1999. do 2007. godine zajedno s Jamesom Gandolfinijem, Tonyjem Siricom i Robertom Llerom.

Glumačka i rediteljska legenda uskoro će se pojaviti u nastavku Skyjeve komedije "White Lotus".

Imao je zapanjujuće raznoliku karijeru, pojavljujući se u različitim ostvarenjima počev od filmova "Goodfellas", "Shark Tale" i "Bad Boys".

No, vjerovatno će ga se najbolje pamtiti kao šarmantnog, ali monstruoznog Christophera, kojeg je Tony uzeo pod svoje okrilje kada je njegov otac Dickie ubijen.