Neće biti dio nastavka
62

Zvijezda filma "Top Gun" izgleda neprepoznatljivo 36 godina nakon premijere

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kelly McGillis je nekoć bila jedna od najpoželjnijih holivudskih vodećih glumica nakon što se s Tomom Cruiseom pojavila u "Top Gunu", međutim, 36 godina nakon premijere filma izgleda neprepoznatljivo.

64-godišnjakinja je glumila instruktoricu letenja Petea "Mavericka" Mitchella, Charlotte "Charlie" Blackwood, u originalnom filmu iz 1986., ali neće biti u nastavku koji u kina stiže ovog mjeseca.

Kelly je danas majka dvoje djece, a napravila je veliki korak unazad iz Hollywooda na vrhuncu svoje slave, odbacila je svoje prepoznatljive plave pramenove i glamuroznu garderobu zamijenila ležernim širokim hlačama i majicama.

Preživjela je mnogo toga, uključujući dva katastrofalna braka prije nego što je 2010. godine obznanila da je gay.

[TWITTER]1526343507182493697[/TWITTER]

Također, svojevremeno je govorila o mučnom iskustvu grupnog silovanja kada je imala 24 godine, za koje je bila uvjerena da je "kazna" od Boga za njenu seksualnost.

Kelly se okrenula alkoholu kako bi otupila bol, što bi je na kraju dovelo do odlaska na rehabilitaciju i prevladavanja ovisnosti.

Kako se više ne pojavljuje u holivudskim filmovima, glumica je kazala da razlog njenog odbijanja za glavne uloge leži u činjenici da ne želi plastične operacije ili obojiti svoju sijedu kosu u nekad prepoznatljivu plavu.

"Dugo, dugo vremena, zaista sam pokušavala biti nešto što nisam i moram reći da mi je to uništilo život na mnogo načina", ispričala je.

Nedavno je reditelj "Top Guna" Joseph Kosinski objasnio zašto ona nije u nastavku te otkrio da je razlog to što želi unaprijediti priču s novim likovima, a Kelly tvrdi da je zadovoljna takvom odlukom.