Glavna zvijezda filma
13

Tom Cruise gotovo da je odbio ulogu u dugoočekivanom nastavku "Top Guna"

N. O.
Tom Cruise (Foto: EPA-EFE)
Tom Cruise (Foto: EPA-EFE)
Ne može se poreći da "Top Gun" ne bi bio "Top Gun" bez Toma Cruisea, ali i pored toga holivudska zvijezda zamalo nije glumila u dugoočekivanom nastavku koji je oborio rekorde u prvom vikendu prikazivanja.
"Top Gun: Maverick" je prošle sedmice stigao u kina uz pozitivne kritike i prilično impresivan vikend otvaranja na kino blagajnama.

Obožavatelji su bili oduševljeni kad su vidjeli Cruisea koji je ponovio svoju ulogu pilota američke mornarice Petea "Mavericka" Mitchella u nastavku hita iz 1986. godine.

Međutim, prema riječima reditelja Josepha Kosinskog, bilo je pitanje hoće li moći uvjeriti 59-godišnjeg glumca da se pridruži projektu.

U novom intervjuu za Polygon, otkrio je da je imao samo 30 minuta da predstavi ideju Cruiseu, koji iznenađujuće nije bio baš toliko zainteresovan za ideju nastavka "Top Guna".

Kosinski se prvi put pridružio projektu nakon što mu je producent Jerry Bruckheimer poslao ranu verziju scenarija još 2017. godine.

Za Polygon je rekao: "Pročitao sam scenarij, imao sam neke ideje, a Jerryju su se te ideje svidjele. Rekao je: 'Znaš što, moraš to direktno iznijeti Tomu'".

"Tako smo odletjeli u Pariz, gdje je Tom snimao nastavak 'Nemoguće misije', i dobili smo oko pola sata njegovog vremena između scena", otkrio je.

"I u biti sam imao 30 minuta da predstavim ovaj film, što nisam shvaćao kad smo letjeli, ali kad sam stigao tamo, otkrio sam da Tom stvarno ne želi snimati još jedan 'Top Gun'. To je jedan od onih trenutaka gdje kao reditelj argumentirate zašto bi film trebao biti snimljen", otkrio je.

Pojasnio je da je nakon uvjeravanja Cruise podigao slušalicu, nazvao šefa Paramount Picturesa i rekao: "Stvaramo još jedan Top Gun".

"Prilično je impresivno vidjeti moć prave filmske zvijezde u tom trenutku", dodao je.

Ispostavilo se da je to bio pametan potez Cruisea, a "Top Gun: Maverick" je filmskoj zvijezdi, uz visoke pohvale obožavatelja i kritičara, donio najveću zaradu na kino blagajnama prvog vikenda prikazivanja u karijeri.