Planiraju li koncert?
120

Željko Bebek se u Sarajevu susreo sa Zoranom Redžićem, pokrenuo glasine o okupljanju Bijelog dugmeta

I. S.
Foto: Instagram/zeljkobebek
Foto: Instagram/zeljkobebek
Legendarni Željko Bebek je stigao u Sarajevo te se susreo sa bas-gitaristom Zoranom Redžićem.

Zajedničku fotografiju je podijelio na društvenim mrežama, a mnogi se pitaju imaju li u planu ponovno okupljanje Bijelog dugmeta. Osim što je vodio računa o svom udjelu u ukupnom zvuku grupe Redžić se brinuo o instrumentima i razglasu Bijelog dugmeta.

Bebek se prije nekoliko dana u Zagrebu sastao s Adisom Gojakom, menadžerom Bijelog dugmeta, što je dodatni povod za glasine o mogućoj saradnji. Gojak je ranije izjavio da sa sigurnošću može reći da su obje strane zainteresovane za ponovnu saradnju.

"Što sam stariji, osjećam da se sve više približavamo jedni drugima. Hoćemo li ponovo biti saradnici, ne znam, ali iz dana u dan sve više mislim na njih. Čarke i svađe između nas više nisu ni važne, sve sam ih zaboravio. Previše je bilo lijepih stvari da bih pamtio svađe", naveo je Bebek ranije.

Goran Bregović je nedavno najavio da će za doček Nove godine s Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom nastupiti u Herceg Novom. Drugog decembra će njih trojica pjevati u Verti Music Hallu u Berlinu.